De zomershoot van de Oranjes gooit ook in het buitenland hoge ogen. De Spaanse krant El País is vooral enorm lovend over onze kroonprinses.

Dat Amalia een topper van een kroonprinses aan het worden is, ontgaat in Nederland helemaal niemand. Maar ook internationaal valt de oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima flink op.

Article continues after the ad

De Spaanse krant El País nam, voorafgaand aan de eigen Spaanse fotoshoot, de andere Europese kroonprinsessen onder de loep. Hun oog viel daarbij vooral op de Belgische Elisabeth (17) en Amalia (15). Die volgens de Spanjaarden van de jongere generatie toch wel het meest in de belangstelling staat.

"Ze is de meest mediagenieke van allemaal", schrijft de krant. "Ook gezien de enorme populariteit van haar ouders. In december wordt ze zestien, en ze is al meer adolescent dan meisje. Tijdens de fotosessie droeg ze make-up, paarse nagellak, sieraden met een knipoog (een smiley-hanger en een armband met een A erop), en hoge hakken."

En zo zet onze kroonprinses zichzelf nu al op de kaart, terwijl ze óók nog gewoon een fijn leven buiten de spotlights kan leiden. Dat hebben Willem-Alexander en Máxima mooi bekeken.

Bron en beeld: ANP/El País

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in