Spaanse media waren een week na het Nederlandse koninklijke vakantiebezoek aan de Feria van Sevilla nog altijd in de ban van koningin Máxima.

Onze koningin heeft - hoe kan het ook anders - een verpletterende indruk gemaakt. In de eerste plaats door met haar dochters geheel in traditionele stijl uitgedost bij het festijn te verschijnen, en daarna door op een feest ongedwongen en vol overgave te dansen.

Article continues after the ad

Discussie

De opname daarvan zorgde in Nederland voor een nieuwe discussie over de door het koningshuis gehanteerde mediacode, maar voerde in Spanje naar een heel ander debat. 

De veteraan onder de Spaanse royalty-verslaggevers Jaime Peñafiel (86), verwoordde dat zo: “Máxima is maximaal in alles en Letizia is minimaal.”

Letizia inruilen voor Máxima

Peñafiel, niet bepaald een bewonderaar van de huidige Spaanse koningin, zou Letizia graag inruilen voor Máxima. “Ze is in alles een maximale vrouw: in schoonheid, in natuurlijkheid, in sympathie. Dat is onvergelijkbaar met wat wij hebben. We hadden graag een Máxima willen hebben.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#New King Willem-Alexander and Queen Máxima of the Netherlands celebrated the 20th anniversary of their first meeting at the Seville April Fair in Seville, Spain, (where they also first met 20 years ago) together with their three daughters Princess Catharina-Amalia (15 years old), Princess Alexia (13 years old) and Princess Ariane (12 years old) last Friday😍💖🎉 - May 10, 2019. . Beautiful Máxima😊💕💙 . #KingWillemAlexander #KoningWillemAlexander #QueenMáxima #KoninginMáxima #PrincessCatharinaAmalia #PrincessAmalia #PrinsesAmalia #PrincessAlexia #PrinsesAlexia #PrincessAriane #PrinsesAriane #dutchroyalfamily #dutchroyals #royals #royalchildren

Een bericht gedeeld door 👑European Royal Families👑 (@royalchildren) op

Bron: BuzzR
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in