Hun veelbesproken stulp op Mozambique is nu te boeken!

Slapen als een monarch, dat kan in The Monarch in Mozambique. Het resort dat tegenwoordig huist in de voormalige vakantiewoning van toen nog kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Zij deden de villa in 2012 van de hand.

Dat was een enorm ding destijds. Willem-Alexander en Máxima lieten in 2007 aan de kust van het schiereiland Machangulo een vakantiehuis bouwen. Maar het project waar zij vier percelen kochten (eentje om te wonen, drie als investering die ook de lokale bevolking een handje zou helpen) kwam ontzettend onder vuur te liggen door omkopingsschandalen, corruptie en meer. Enfin: in 2009 zetten de prins en prinses hun huis in de verkoop, voordat het zelfs maar af was.

Article continues after the ad

Ze woonden er dus nooit echt (al zouden ze er in 2010 wel even verbleven hebben tijdens het WK in Zuid-Afrika), maar dat weerhield de huidige eigenaar er niet van het huis The Monarch te dopen, zo haalde royaltykenner Marc van der Linden boven water. 

Het huis is onderverdeeld in drie suites en een 'hoofdhuis' en is te boeken voor in totaal twaalf personen. Boek je de hele villa dan ben je all-in 3800 dollar per nacht kwijt. Boek je alleen het hoofdhuis, dan kost dat je 2000 dollar per nacht. Een losse suite is te krijgen vanaf iets minder dan 500 euro per nacht.

Maar voor dat geld slaap je volgens de site van het resort wel in een suite 'created for royalty', met een privébalkon met een prachtig uitzicht op het witte zand en de Indische Oceaan. Een uitzicht waar Máxima dus óók van heeft genoten.

We zien de Griekse villa voorlopig nog geen publiek toelaten, dus misschien is dit wel de royal-buitenkans die je zoekt. Boeken kan hier.

Beeld: The Monarch

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in