Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zweedse royals vieren Nationale Dag

En prins Oscar gaat steeds meer op zijn vader lijken! Normaal gesproken is de Zweedse Nationale Dag een hele happening, maar omdat in Zweden controle nog niet helemaal onder controle is, koos het hof ervoor ook dit jaar een grotendeels virtueel feestje te vieren. Kroonprinses Victoria nam de honn...

Zweedse royals vieren Nationale Dag

En prins Oscar gaat steeds meer op zijn vader lijken!

Normaal gesproken is de Zweedse Nationale Dag een hele happening, maar omdat in Zweden controle nog niet helemaal onder controle is, koos het hof ervoor ook dit jaar een grotendeels virtueel feestje te vieren.

Kroonprinses Victoria nam de honneurs waar: er werden vlaggetjes opgehangen, tot enthousiasme van prins Oscar.

En de prinses poseerde met haar hele gezin, inclusief maltipoo Rio, voor het met de nationale kleuren versierde woonpaleis Haga. Prins Oscar zat net als zijn vader  strak in het pak en prinses Estelle droeg net als haar moeder in de nationale klederdracht.

De kleuren geel en blauw 'steken goed af tegen het groen van de dennenbomen en het wit van de sneeuw', volgens bedenker Märta Jörgensen. Officieus bestaat de nationale dracht sinds 1903, maar het is nog niet zo lang een officieel nationaal kostuum. Koningin Silvia bepaalde in 1983 dat het dit zou worden en sindsdien gaan de dames Bernadotte, zoals hier in 2016, op de zesde van de zesde zo gekleed.