Hun 'Prinsjesdag' wordt wél met ceremonieel gevierd.

Waar in Nederland de opening van het parlementaire jaar over het algemeen toch wel een feestelijk tintje heeft, kiezen de Zweedse Royals meestal voor ultieme soberheid qua kleding, als de begroting aan bod komt.

Grappig genoeg kwamen er wel koetsen en een rondrit aan te pas, iets wat ook dit jaar niet doorgaat in Den Haag: de koning en koningin komen met de auto naar de Grote Kerk, waar de Troonrede zal worden voorgelezen.

Article continues after the ad

Stockholm werd gisteren dus wel getrakteerd op een gezonde portie pump & circumstance…

…waar zoals gezegd zeer sobere looks tegenover stonden. Koningin Silvia droeg een eenvoudige zwarte rok die ze al jaren heeft en combineerde die met haar Clara Bow lakpumps van Salvatore Ferragamo...

...en haar Kerstin Carlefalk Teardrop Calot hoed in zwart wit. Erbij onder andere de Love armband van Cartier, een favoriet onder royals. 

Kroonprinses Victoria koos voor een wit jasje van onbekende makelij over een zwarte plissérok (vermoedelijk van Dagmar) met Gianvito Rossi pumps en een clutch van Nancy Gonzales. Op heur hoofd een haarsieraad van Malinda Damgaard dat regelmatig mee uit mag en haar Handsbutiken handschoenen. Verder droeg ze haar geliefde Epoch Lady Chronograph horloge, haar Luc of Sweden hoefijzer ketting en haar gebruikelijke reeks zilveren armbanden, waarin de Kreuger met pijltjes en de Ebba Brahe 3 Star armband.

En koning Carl Gustaf had wel eens even een bezoekje aan de kapper kunnen brengen, voor dit hoogtepunt in de royal agenda.

Foto's (c) Brunopress, Kungahuset, Getty Images  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in