Die hadden we niet zien aankomen 😳

Het is echt uitzonderlijk dat royals reageren op geruchten, maar in Paleis Haga te Stockholm is de frustratie zo hoog opgelopen dat er toch een statement kwam.

Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel ontkennen vandaag dat zij relatieproblemen hebben. In een verklaring die zaterdag gedeeld is door het Zweedse hof zegt het paar dat alle geruchten hierover "volledig ongegrond" zijn. Verbazingwekkend, bovendien, want als er één royal stel is dat hecht overkomt, zijn zij het wel. 

Article continues after the ad

Victoria en Daniel voelden zich geroepen om te reageren, omdat Zweedse tabloids spreken van onder meer overspel en een op handen zijnde echtscheiding. "Normaal gesproken doen we geen uitspraken over geruchten en speculaties. Maar om ons gezin te beschermen, willen we voor eens en voor altijd duidelijk maken dat de geruchten die nu de ronde doen volledig ongegrond zijn."

Volgens de Zweedse media kon het stel haast niet anders dan met een verklaring komen, omdat de geruchten een eigen leven begonnen te leiden.

Aftonbladet schrijft dat de krant bewust niet over de geruchten heeft geschreven omdat het hof al eerder herhaaldelijk verklaarde dat er niets aan de hand was. Het verhaal bleef echter hangen en was volgens verslaggever Jenny Alexandersson al 'voor velen waarheid'. Het kroonprinselijk paar kon daarom niet anders dan reageren. "Het is een ongebruikelijke beslissing", stelt Alexandersson. "Maar in deze situatie de enige juiste."

Hoofdredacteur Johan T. Lindwall van het blad Svensk Damtidning weet niet of het juist was om "een gerucht zo sterk te ontkennen". "Maar het laat zien dat dit zowel Victoria als Daniel zeer sterk heeft getroffen. Ze zijn ook gewoon mensen en ik kan me alleen maar voorstellen hoe ze de afgelopen weken hebben geleden onder al deze speculaties en geruchten. Nu moeten we voor hen hopen dat het ophoudt."

Kroonprinses Victoria is het oudste kind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Ze trouwde op 19 juni 2010 met Daniel. Het paar heeft samen twee kinderen, Estelle en Oscar.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in