Het stel overleefde al heel wat hobbels!

Wie koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden samen ziet, twijfelt er niet aan dat die twee het samen leuk hebben. Je haalt 45 jaar samen niet zonder de pretmomentjes die ze regelmatig samen delen.

Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn geweest in het huwelijk. Carl Gustaf, destijds een single koning, leerde Silvia Sommerlath in 1972 kennen (zo zag ze er toen uit, als hostess van de Olympische Spelen in München) en moest erg zijn best doen om volk en regering ervan te overtuigen dat een Duits burgermeisje een prima koningin zou zijn.

Article continues after the ad

Silvia werd op haar beurt volledig in het diepe gegooid. Ze verloofden zich in maart 1976...

Op 00:30 Beatrix in spectaculair lila! 

...en trouwden drie maanden later, waarbij ze meteen koningin werd. "Het was een heel gelukkige tijd, maar ik moest erg veel leren," zei ze daar later over. "Het kan overweldigend zijn, om zonder erin te zijn opgegroeid op zo'n positie terecht te komen. Ik wilde er recht aan doen en niemand teleurstellen."

Zij heeft geen steken laten vallen, haar man daarentegen maakte rond 2010 een buitengewoon ongemakkelijke midlifecrisis door, compleet met boemelen in nachtclubs en een affaire met een popzangeres.

Het moet heel vernederend voor Silvia en hun drie kinderen Victoria, Carl Philip en Madeleine zijn geweest, maar in een sterk staaltje noblesse oblige sloten de gelederen zich toch weer.

En als je hen nu samen ziet, gaan ze ook hun gouden en diamanten jubileum vast wel halen. Happy anniversary, Bernadottes!

Foto's (c) Getty Images, Kungahuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in