Sjamaan Durek wil op een knie voor Märtha Louise.

We hadden ons iets meer geheimzinnigheid kunnen voorstellen, maar sjamaan Durek Verrett (47) doet niets op de gebruikelijke manier. Hij is al ruim twee jaar gelukkig met de Noorse prinses Märtha Louise (50). En bekent nu dat hij haar vader al om haar hand heeft gevraagd.

Dat vertelt hij in een interview met Billed Bladet. "Ik ben heel ouderwets. Daarom heb ik koning Harald en koningin Sonja gevraagd of ik met hun dochter mag trouwen. Hadden ze nee gezegd, dan had ik het ook echt niet gedaan."

Het perfecte aanzoek

Dat heeft hij trouwens nog niet. "Ik wil het niet overhaasten. Een aanzoek is mij ontzettend heilig. Dat moet perfect zijn."

Article continues after the ad

Vorig jaar gaf Märtha Louise, die altijd stevig haar eigen koers heeft gevaren als oudste dochter van de koning, aan dat ze naar Los Angeles wilde verhuizen om bij haar grote liefde te gaan wonen. De pandemie stak daar een stokje voor. Wel vierde ze samen met haar drie dochters kerst en oud en nieuw met Durek.

Best een woelige tijd voor Märtha en haar meiden, want kerst 2019 pleegde haar ex-man en hun vader zelfmoord.

Een Insta-wedding

"Mijn dochters verhuizen dan natuurlijk mee", deelde Märtha Louise over haar plannen. Haar dochters zijn 18, 16 en 13. "En we houden gewoon ons huis in Lommedalen. We zullen ook nog veel in Noorwegen zijn, daar kunnen we echt geen afstand van doen."

Nu het reizen weer makkelijker gaat, schijnt Durek druk zijn aanzoek aan het plannen te zijn. Op basis van zijn en haar Instagram kunnen we ons opmaken voor een kleurrijk en vrolijke trouwdag die ongetwijfeld druk gedeeld zal worden op hun social media (en die van dochter Leah die een eigen YouTube-kanaal heeft).

Een heel ander soort royal wedding. Het klinkt nu al lekker.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in