De Europese royals zijn volop aan het zomeren in hun buitenverblijven. De queen meldt zich daarvoor standaard in de Schotse Cairngorms, bij Balmoral Castle.

Ze gaat er standaard naartoe per trein – in de zomermaanden verruilt koningin Elizabeth Londen en Buckingham Palace voor het prachtig bergachtig gelegen Balmoral Castle, in de Schotse Hooglanden. Even heel iets anders.

Article continues after the ad

De hele familie komt er graag: in de weken/maanden dat Elizabeth er op vakantie is, komen Will en Kate met de kinderen standaard langs. Ook Harry, Meghan en Archie worden deze zomer verwacht voor een logeerpartijtje.

Voor de prinsen is Balmoral overigens niet bepaald een plek van alleen maar happy memories: hier hoorden zij dat hun moeder in Parijs om het leven was gekomen. Het was ook de plek waar Charles en Diana hun (niet al te blije) honeymoon vierden.

Daar geniet de hele familie van het buitenleven. De lunch wordt standaard in de tuinen geserveerd (weer of geen weer, zoals het in Schotland wel vaker gaat), en grote delen van de dag slijten ze buiten op het landgoed. De queen gaat daar zelf graag paardrijden, of trekt er in haar beroemde Range Rover op uit.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Balmoral Castle & Estate (@balmoral_castle) op

Balmoral is sinds 1852 in bezit van de royal family, maar is elk jaar een paar maanden geopend voor publiek. Nu even niet: het kasteel heeft zomerstop zodat de Windsors in alle rust kunnen genieten van de Schotse zomer. Dat ze daar met z'n allen maar wat graag van genieten kunnen wij ons goed voorstellen, als we de foto's zo zien.

Beeld: ANP/Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in