Koningin Elizabeth in 1970, met een harige fan
Koningin Elizabeth in 1970, met een harige fan

Allebei de namen zijn van grote betekenis voor haar.

Een paar weken geleden werd bekend dat koningin Elizabeth – man met een zeer zwakke gezondheid, lievelingszoon die maar niet wil meewerken aan politieonderzoek, kleinzoon die leegloopt bij Oprah – een beetje troost en afleiding had gevonden bij twee nieuwe puppy's, een corgi en een dorgi (een kruising tussen een corgi en een teckel).

The Sun wist meer boven water te krijgen. De dorgi pup heeft ze Fergus genoemd, naar haar oom Fergus Bowes-Lyon (rechts), die nog maar 26 was toen hij sneuvelde in WI. Toen Elizabeths moeder (links met haar broer als kinderen) in 1923 trouwde, begon ze een royal wedding traditie door haar bruidsboeket achter te laten op het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey, als eerbetoon aan haar broer, Fergus.

Article continues after the ad

De corgi heet Muick en dat spreek je uit als Mick. Die is genoemd naar een van de favoriete plekken van de Queen: Loch Muick op haar Schotse landgoed Balmoral, waar Queen Victoria al graag viste. Fergus was een cadeau van een vriend, Muick kocht ze zelf voor 2650 pond bij Pets4Homes. Hij heette toen nog Charlie, werd door een paleismedewerker opgehaald en met een auto met chauffeur naar Windsor Castle gereden waar Elizabeth hem omdoopte.

Naast het jonge grut heeft de Queen nog een al wat ouder hondje dat Candy heet, de laatste dorgi-nakomeling van Susan, het hondje dat ze voor haar 18de verjaardag kreeg.

Er is nog geen foto vrijgegeven van de hondjes, dus we moeten het even met een stockfoto doen voor de beeldvorming.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in