Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo fraai woont prins Andrew in de Royal Lodge

Leven in luxe als royal banneling. Hoe nu verder, na de schikking? Dat is wat menigeen zich afvraagt nu prins Andrew de rechtszaak die Virginia Giuffre tegen hem had aangespannen wegens misbruik heeft afgekocht. Formeel houdt hij vol onschuldig te zijn, maar 'wie schikt heeft iets te verbergen' i...

Zo fraai woont prins Andrew in de Royal Lodge

Leven in luxe als royal banneling.

Hoe nu verder, na de schikking? Dat is wat menigeen zich afvraagt nu prins Andrew de rechtszaak die Virginia Giuffre tegen hem had aangespannen wegens misbruik heeft afgekocht. Formeel houdt hij vol onschuldig te zijn, maar 'wie schikt heeft iets te verbergen' is in dit soort gevallen toch het uitgangspunt.  

Er zoemt een hardnekkig bedrag van 12 miljoen pond rond. Twee miljoen hiervan zou door de Queen worden betaald, rechtstreeks aan de stichting waarmee Virginia slachtoffers van misbruik steunt. De rest moet de prins zelf ophoesten en dat gaat nog niet meevallen.

Zijn toelage is in verhouding bescheiden en hij heeft verder geen inkomen. Het enige waar geld uit kan loskomen is het chalet in Verbier (deze foto is uit 2008) dat in de verkoop staat. En het zou kunnen dat hij nog wat geld heeft van de shady verkoop van Sunninghill Park.

Dat is het inmiddels vrij vervallen huis (hier nog in volle glorie in 1996) dat hij na zijn huwelijk met Sarah Ferguson kreeg en dat hij ondanks de nood voor renovatie voor drie miljoen pond meer dan de vraagprijs verkocht aan de miljardairsschoonzoon van de toenmalige president van Kazachstan. Het bracht 15 miljoen pond op, maar een groot deel daarvan zal zijn opgegaan aan de juridische kosten die de prins de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Andrew zelf, niet gehinderd door voortschrijdend inzicht, denkt nog altijd weer een rol in het openbare leven te kunnen gaan spelen voor de Kroon. Dat zit er niet in en door het afnemen van zijn titel Koninklijke Hoogheid is hij nu in feite een gewoon burger.

Op dit moment heeft hij echter nog wel zijn Hertog van York titel, in dat umfeld zou hij – een beetje zoals Sarah Ferguson, de ex waar hij nog altijd mee samenwoont, met een semi-royal aura, nog wat commerciële activiteiten kunnen ontplooien, al heeft hij zijn imago – arrogant, pompeus, niet al te snugger – niet mee…

Het lijkt er toch vooral op dat hij zijn leven als een soort royal banneling door zal blijven brengen in de Royal Lodge waar hij sinds 2004 woont. Hij is er de afgelopen jaren amper van het terrein gekomen.

Regelmatig wordt hij er te paard gespot, soms bezoekt hij zijn moeder, koningin Elizabeth, in het nabijgelegen Windsor Castle.

Hij woont er zoals gezegd met Sarah als gezelschap en wordt er bezocht door zijn dochters en kleinkinderen, maar verder zijn Andrews dagen er vrij leeg en zonder doel.  

De Royal Lodge ligt besloten en vrij afgelegen op het terrein van het koninklijke part en is al sinds 1662 een royal residentie. De voorkant is vrij strak…

… de achterkant wat speelser. Voor Andrew woonde zijn oma, de Queen Mum, er van 1952 tot haar dood in 2002.

Hier zie je prinses Anne en prins Charles met hun oma, de Queen Mum, die Andrew als baby op schoot heeft in 1960.