Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó extravagant leven de royals van Qatar

Paleizen, kunst, superyacht, Paris St Germain – het kan niet op.

Qatar royals

Paleizen, kunst, superyacht, Paris St Germain – het kan niet op.

Dat in Qatar momenteel het WK voetbal wordt gehouden, is vooral te danken aan het House of Thani...

...de regerende dynastie van het land...

... momenteel onder leiding van emir Tamim bin Hamad Al Thani.

De Thani's zijn zo schathemelrijk dat ze Elon Musk en Jeff Bezos scharrige miljardairtjes laten lijken. Hun vermogen wordt geschat op 335 miljard dollar (en dat is een behoudende schatting). Ze leven er ook naar, in de zin dat ze zorgen voor het 'extra' in extravagant, met talloze paleizen. Dit is een van de hallen in het koninklijk paleis van Doha.

Zo bezitten ze in Londen meer onroerend goed dan de Kroon. Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, de fashionable (en verrassend zichtbare) moeder van de huidige emir, bezit er een compleet huizenblok bestaande uit negen enorme huizen van vijf verdiepingen dat is ingericht als één paleisje met een spa, verwarmd zwembad, beautysalon, personeelsvertrekken en meer luxe dan in Buckingham Palace te vinden is.

Dit is het paleis van Doha...

Mantellassi

... en het is niet onaardig ingericht.

De familie Thani heeft een enorme verzameling kunst bij elkaar gekocht. Al-Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al-Thani, de zus van emir Tamim, wordt gezien als de machtigste vrouw in de huidige kunstwereld, haar neef Saud bin Muhammed Al Thani verzamelt manuscripten, juwelen, oude wetenschappelijke instrumenten en Mughlai juwelen die hij regelmatig uitleent aan musea. Zijn oudere broer Hassan heeft een kunstcollectie van 6300+ stukken en bouwt gewoon een nieuw stuk paleis bij als hij zijn aanwinsten niet meer kwijt kan.

Ze verzamelen niet alleen kunst, maar ook supercars. Sheikh Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani's idee van een stadswagentje is een Bugatti Divo à 6 miljoen dollar, waarmee hij door Londen rijdt. Het is daar niet zijn enige vervoer, hij heeft er ook nog een Lamborghini Sian FKP 37, een Bugatti Veyron en een Ferrari Monza SP2, naast de vloot met auto's in eigen land. Hier wurmt de broer van de emir, Joaan bin Hamad bin Khalifa Al Thani,  zich met zijn hypercar hilarisch langzaam door de straatjes van Monaco, as you do. 

Ontspannen doet ze op hun superyacht Katara, waarvoor ze 400 miljoen dollar afrekenden. Aan boord een beachclub, beautysalon, gym en meerdere zwembaden. Er is plaats voor 35 gasten en 90 crewleden en het soort satellietverbinding waarmee ze op alle plekken van de wereld Paris Saint Germain kunnen zien voetballen: ze bezitten de club.

Controller

Voor vervoer door de lucht hebben ze een hele vloot aan jets. De indrukwekkendste is hun eigen Boeing 747-8 die ze hebben laten inrichten als privéjet: twee verdiepingen, eigen suites, en eigen behandelkamer voor de lijfarts – hij is van alle gemakken voorzien.

Controller

Er is ruimte voor 76 passagiers en 18 crewleden; in een commerciële passagiers-Boeing zouden 467 mensen kunnen reizen.

Nu hebben ze die ruimte ook wel nodig, want als emir Tamim met zijn hele gezin op pad gaat, hebben we het over drie echtgenotes en in totaal dertien kinderen: zeven zonen en zes dochters. Zijn eerste vrouw, sheikha Jawaher (rechts) vergezelde hem eerder dit jaar op een staatbezoek aan Spanje.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images