'Vandaag de lam, please and thank you.'

Geen hondjes zó beroemd als de Queen's Corgi's. Maar zo'n legertje viervoeters (Elizabeth had er op haar top twaalf tegelijk) moet ook gevoerd. Gelukkig heeft een koningin daar zo haar chefs voor.

Eén van hen, Darren McGrady, werkte elf jaar voor koningin E. en deelt zo af en toe een leuk feitje over haar eetgewoontes. Ditmaal deelde hij met HELLO! Online het menu van de royal hondjes en... ook dat is extravagant.

Article continues after the ad

"Toen ik nog op het paleis werkte was er een speciaal menu voor de honden", aldus Darren. "Dat koos iemand uit en elke maand kwam er in de keuken dan een lijstje te hangen met wat ze elke dag moesten krijgen. De ene dag rund, de andere dag kip, dan lam, dan konijn, en zo wisselde het."

Wel bereid door het eigen keukenleger dus, want een royal hond neemt zéker geen genoegen met een blikje of pakje. Dat betekende voor Darren en zijn team heel wat extra werk. "Hun vlees moest gepocheerd worden, heel fijn gehakt, nagekeken op botjes..."

En dan waren er nog de speciale vereisten: "Als de honden een beetje... verstopt zaten, deden we er kool bij. Was het andersom dan moest er rijst bij. Voor elke hond vulden we een eigen voerbak, en de koningin gaf ze dan zelf eten na haar avondeten."

Gelukkig maar, want in de keuken zou die taak niet populair zijn geweest. "De chefs waren bepaald niet dol op de corgi's", aldus Darren. "Ze blaffen veel en het zijn gemene hondjes. Ze houden van hun eigen roedel, en waren altijd aan het ruziën met de honden van de Queen Mother of die van prinses Anne. Soms kwamen ze ook in de keuken en dan liepen ze vreselijk in de weg. Dan dacht ik wel eens: 'Nu aan de kant, anders ga je de oven in.'

Dát was pas een royal rel geworden...

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in