Kroonprinses Victoria heeft zich tijdens haar wandeltocht door het Zweedse landschap Jämtland weer eens van haar sportieve kant laten zien. In Östersund deed ze mee aan een voetbalwedstrijdje tussen twee teams met spelers met een lichamelijke of geestelijke beperking.

De Zweedse kroonprinses trok veel bekijks en volgens een woordvoerder van het hof heeft de royal heel erg genoten van het potje voetbal. Dat het stralend weer was speelde daar zeker een rol in.

Article continues after the ad

Lunch

Na de wedstrijd genoot Victoria van een lunch voordat ze aan haar bezoek begon aan Andersön, een natuurreservaat even buiten Östersund. Tijdens haar wandeling van ruim 7 kilometer liet de prinses zich informeren over de natuur in het gebied en hoe het is gesteld met het grote meer in de regio, Sjorsjö. Het is het op vier na grootste meer van Zweden. 

21ste landschapswandeling

Het was alweer de 21ste landschapswandeling van Victoria. Ze is er in 2017 mee begonnen. Dit jaar heeft ze al bezoeken gebracht aan Norrbotten, Härjedalen, Halland en Västmanland.

Bron: BuzzR
Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in