Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: prinses Beatrix krijgt zoen van prinses Annette tijdens NLdoet

Prinses Beatrix en prins Constantijn hebben vanochtend geholpen bij de Stichting Instrumentendepot Leerorkest in Huizen. Dit in het kader van NLdoet. Aan het einde van de ochtend voegden ook prins Bernhard en echtgenote prinses Annette zich bij het gezelschap. Prinses Beatrix werd tijdens het beg...

Zien: prinses Beatrix krijgt zoen van prinses Annette tijdens NLdoet

Prinses Beatrix en prins Constantijn hebben vanochtend geholpen bij de Stichting Instrumentendepot Leerorkest in Huizen. Dit in het kader van NLdoet. Aan het einde van de ochtend voegden ook prins Bernhard en echtgenote prinses Annette zich bij het gezelschap. Prinses Beatrix werd tijdens het begroeten door prinses Annette op de wang gezoend en dat leverde deze leuke foto op.

Prinses Annette en prins Bernhard begroetten eerst hun neef en erna hun tante. 

Instrumentendepot

Prinses Beatrix en prins Constantijn kregen hulp van leerlingen van MBO Amersfoort, van de entreeopleiding voor anderstaligen. Die leerden op deze manier dat vrijwilligerswerk onderdeel is van de Nederlandse cultuur.

In de weer met spiritus

Constantijn hield zich bezig met het schoonmaken van de strijkstokken van violen en celli. Eerst met een doekje met spiritus over de kostbare snaren en dan harsen. “Het is voor het eerst dat ik dit doe,” vertelde de prins die zeer nauwkeurig te werk ging. 

Uitdaging voor prinses Beatrix

Prinses Beatrix vond het poetsen een uitdaging, zeker toen ze een zilveren hoorn onder handen kreeg. Dat was veel friemelen met de als poetsdoek gebruikte oude onderbroeken, en bij de kleppen en onderaan was het lastig. “Er zijn veel moeilijke plekken,” zei Beatrix die goed werk wilde afleveren. “Niet dat iemand straks zegt dat ik het niet goed heb gedaan.”

De prinses liet het poetsen van de tuba aan zich voorbijgaan. “Dat is voor grote mensen,” meende ze schaterlachend. “Die moet je mee naar huis nemen,” grapte Constantijn. De poetsbeurt viel nu aan de meegekomen adjudant die er nog een heel karwei aan had. Na de blaasinstrumenten en de koffie kwam ook het onderstel van het drumstel aan bod.

'Niet super handig'

Aan prins Bernhard werd gevraagd of hij klein priegelwerk kon doen. “Ik ben niet super handig,” antwoordde hij daarop.