Zijn moeder én stiefmoeder vierden het samen.

Denemarken heeft er een knappe meerderjarige Koninklijke Hoogheid bij: prins Felix is vandaag 18 geworden. Felix is de jongste zoon uit het eerste huwelijk van prins Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe.

Joachim is goed gescheiden van zijn eerste vrouw Alexandra, gravin van Frederiksborg (rechts). Die was dan ook afgereisd naar het Franse kasteel Cayx waar Joachim met zijn tweede vrouw prinses Marie (links) en al zijn kinderen vakantie viert. Vooral Joachims tweede leg, prinses Athena en prins Henrik.

Article continues after the ad

Felix poseerde nog even met zijn oudere broer prins Nikolai, werkzaam als model...

...iets waar hij zelf ook wel het DNA voor heeft, maar zijn belangstelling ligt elders: hij overweegt het leger in te gaan.

Voor volk en vaderland was Denemarken uitbundig vertegenwoordigd in het Franse kasteel waar Felix zijn verjaardag vierde. Het kasteel was altijd van zijn opa, wijlen prins Henrik, zelf geboren in Frankrijk. Hij liet het na aan zijn oudste zoon, kroonprins Frederik, maar die maakt er amper gebruik van, het dient vooral als zomerverblijf voor Margrethe en de rest van de familie. 

Foto's (c) Det Danske Kongehus 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in