Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wordt Fort Belvedere de nieuwe basis van de Cambridge'jes?

Een royal kan nooit genoeg residenties hebben.   Al sinds de zomer van 2021 gaat het verhaal rond van prins William en hertogin Kate op zoek zijn naar een andere woning. Nu verdelen ze hun tijd tussen Kensington Palace in Londen en hun geliefde buitenhuis Anmer Hall in Norfolk. Dat laatste is eig...

Wordt Fort Belvedere de nieuwe basis van de Cambridge'jes?

Een royal kan nooit genoeg residenties hebben.  

Al sinds de zomer van 2021 gaat het verhaal rond van prins William en hertogin Kate op zoek zijn naar een andere woning. Nu verdelen ze hun tijd tussen Kensington Palace in Londen en hun geliefde buitenhuis Anmer Hall in Norfolk.

Dat laatste is eigenlijk te ver weg van Londen om te kunnen forenzen. Gezien het feit dat door de verbouwing van Buckingham Palace de Queen tegenwoordig vanuit Windsor Castle haar werk doet, is het niet onlogisch dat ze daar in de buurt aan het kijken zijn. Ook omdat ze allebei nogal outdoorsy zijn en Londen hen wat begint te benauwen. Buiten de stad gaan wonen zou 'de meest logische stap voor hun gezin in deze fase zijn'. 

Ze zouden dan bovendien dichter in de buurt zijn van de Middletons, die op 24 km van Windsor Castle wonen én Eton College – vermoedelijk de eerstvolgende onderwijsstap voor prins George – is dichtbij. Die jongenskostschool is pas op zijn 13de aan de orde, Kate en William zouden voor nu vooral op zoek zijn naar een gemengde school waar al hun kinderen goed onderwijs krijgen, maar 's avonds nog wel gewoon thuis kunnen aanschuiven.

Met de Queen in Windsor Castle, de Wessex'jes in Bagshot Park en prinses Eugenie en haar gezin in Frogmore Cottage zou zo een hele Windsor-enclave ontstaan. Er zijn echter ook nadelen: Windsor Great Park is met Heathrow om de hoek bepaald geen oase van rust.

En veel van de werkzaamheden van de Cambridge'jes hebben plaats in Londen, zodat ze toch zullen moeten forenzen, in het drukste deel van het land (al kan de royal helikopter hier uitkomst bieden, maar dat staat weer niet zo duurzaam).

Goed, wat is nu de optie met de meeste buzz? Dat is het 18de eeuwse Fort Belvedere, helemaal in het zuidelijkste puntje van Windsor Great Park, op 11 km van Windsor Castle.

Het is de voormalige residentie van Edward VIII en Wallis Simpson en beroemd om de grote achthoekige hal die het hart van het huis vormt.

Edward kreeg het in 1929 van zijn vader George V en was er erg gelukkig. Het was zijn 'Sandringham', meer een echt thuis dan zijn werkpaleis St. James's Palace in Londen.