De hertogin van Cambridge en First Lady Jill Biden hadden nogal schik samen
De hertogin van Cambridge en First Lady Jill Biden hadden nogal schik samen

Zelfs de Queen (95) reisde af naar Cornwall.

Hoe het er aan de politieke kant voorstaat is niet helemaal duidelijk, maar de G7 summit in Cornwall is inmiddels vooral een masterclass in Royal PR geworden.

Article continues after the ad

Om de vriendschappelijke banden tussen Amerika en Engeland te benadrukken, was zelfs koningin Elizabeth naar het Eden Project uitgerukt, met in haar kielzog de hele eredivisie van de Windsors. De Bidens krijgen zondag een officiële ontvangst van HM, dit was nog maar het opwarmertje in het VK-en-VS-zijn-vrienden-offensief.

De Queen fungeerde er als gastvrouw (en absolute Boss Lady) tijdens een receptie voor de wereldleiders.

Boodschap: na een moeilijke week (de onlangs overleden prins Philip zou 100 zijn geworden en er was – what else is new? - weer gedoe met de Sussex'jes) geldt voor de Britse koninklijke familie gewoon het motto Keep Calm and Carry On.  

Prins Charles gaf er een speech. Het was een mooie gelegenheid voor de kroonprins en milieuridder om het gezelschap nog eens op het belang van milieubescherming te wijzen.

De hertogin van Cambridge had eerder op de dag al een gezamenlijk werkbezoek met First Lady Jill Biden. Kate droeg voor de gelegenheid een fuchsia midi-jurk van Alexander McQueen met daarbij bijpassende schoenen en een handtas van L.K. Bennett.

FLOTUS koos voor een witte jurk met daarover een felroze blazer – het waren perfecte looks voor een bezoek aan Connor Downs Academy.

Hertogin Kate zei tijdens het persmoment ernaar uit te kijken om haar kersverse nichtje Lili te ontmoeten. Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben hun vorige week geboren dochtertje nog niet aan de Cambridges voorgesteld. "Ik wens haar het allerbeste. Ik kan niet wachten haar te ontmoeten."

Ook de Britse First Lady Carrie Symonds had het Pink Memo gekregen…

…en Jill Biden koos voor dit fotomoment voor een rode jurk van Brandon Maxwell. Het is een kleur die ze niet vaak draagt en dat is jammer, want wauw - wat staat rood haar goed. Het was allemaal even optimistisch en zomers, qua boodschap #diplomaticdressing.

Zelfs Angela Merkel deed mee…

… maar helaas koos Ursula von der Leyen van de EU voor een wat fletsere look, overigens óók een manier om op te vallen tussen de knalkleuren. 

Voor de avondreceptie koos Camilla, hertogin van Cornwall, een bescheiden, maar wel zomers motiefje...

...en hertogin Kate een nieuwe crèmekleurige coatdress van Alexander McQueen en haar met kraaltjes geborduurde Joseph clutch.

Hare Majesteit sloeg een extra verkleedpartij over: it's good to be the Queen. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in