Het zal een moeilijke dag zijn voor koningin Elizabeth...

De officiële herdenkingsdienst voor de hertog van Edinburgh is al achter de rug, maar ook vandaag staat The Royal Family nog even stil bij de dood van prins prins Philip, de man van koningin Elizabeth, precies een jaar geleden. 

Het was een zwaar jaar voor de weduwe, die fysiek in rap tempo brozer aan het worden is, corona doorstond en veel last heeft van haar rug, zodat ze minder mobiel is en niet meer het land in kan. Ze ontvangt nog wel sporadisch mensen thuis, op Windsor Castle, waar ze altijd erg van opkikkert.

Article continues after the ad

Tel daar het schandaal rond haar zoon prins Andrew bij op plus de kritiek dat het koningshuis meer met haar tijd moet meegaan, en het kan er eigenlijk alleen maar beter op worden.

Maar daar gaat het vandaag even niet over - de familie blikt terug op het leven van de patriarch, die nog altijd erg gemist wordt, en niet alleen door zijn vrouw. 

Foto's (c) Getty Images, The Royal Family 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in