Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'William en Kate verhuizen deze zomer naar Windsor'

De kinderen gaan alle drie naar een nieuwe school. Het zoemt al een tijdje rond en volgens de Sunday Times is het bijna zover: prins William, hertogin Kate en hun kinderen verhuizen deze zomer naar 'een huis op het landgoed van Windsor', in Berkshire. Prins George (8) en prinses Charlotte (7) zul...

'William en Kate verhuizen deze zomer naar Windsor'

De kinderen gaan alle drie naar een nieuwe school.

Het zoemt al een tijdje rond en volgens de Sunday Times is het bijna zover: prins William, hertogin Kate en hun kinderen verhuizen deze zomer naar 'een huis op het landgoed van Windsor', in Berkshire.

Prins George (8) en prinses Charlotte (7) zullen na de zomer hun huidige school Thomas's Battersea verruilen voor een school in de buurt. Prins Louis (4) zal zich bij hen voegen en ze zullen er gedurende de 'schooljaren' blijven wonen. Ze zijn zo dichter bij koningin Elizabeth, maar ook dichter bij de Middleton's, die in Bucklebury wonen, op drie kwartier rijden van Windsor Castle.

William 'wil meer om handen hebben dan beschermheerschappen en lintjes knippen' en werkt binnen de Royal Foundation aan een groot project om daklozen te helpen. Hij kijkt daarnaast wat het hertogdom van Cornwall daarvoor kan betekenen.

Dit 'Duchy' behoort aan de prins van Wales en voorziet voor een groot deel in de inkomsten van Charles en zijn naaste familie. Omdat Charles steeds meer taken van zijn moeder overneemt, is William al een paar jaar achter de schermen bezig zich te verdiepen in het beheer van het landgoed.

Hij is van mening dat zolang de monarchie 'goed werk kan verrichten die in stand moet worden gehouden, maar hij staart zich er niet blind op en hij klampt zich er ook niet aan vast,' volgens Roya Nikkhah van de Times. 'Hij heeft het gevoel dat de toekomst er steeds sneller aankomt, en is er beslist klaar voor.'

Het enorme appartement in Kensington Palace houden ze aan (ze huren het van de Kroon, het blijft hun residentie in Londen) en Anmer Hall in Norfolk blijft hun buitenhuis, hoewel het nog niet bekende nieuwe huis ook als zodanig kan worden beschouwd.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in