Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wil je zien: kroonprins Charles gekroond in Wales

Het is vandaag precies 50 jaar geleden dat kroonprins Charles door zijn moedertje werd gekroond tot de prins van Wales, traditioneel de titel van de troonopvolger. Charles was dat al sinds 26 juli 1958, maar werd pas op 1 juli 1969 geïnstalleerd (en kon vermoedelijk niet bevroeden dat hij in 2019...

Wil je zien: kroonprins Charles gekroond in Wales

Het is vandaag precies 50 jaar geleden dat kroonprins Charles door zijn moedertje werd gekroond tot de prins van Wales, traditioneel de titel van de troonopvolger.

Charles was dat al sinds 26 juli 1958, maar werd pas op 1 juli 1969 geïnstalleerd (en kon vermoedelijk niet bevroeden dat hij in 2019 nog altijd kroonprins zou zijn, maar dit terzijde).

Hij blokte ijverig tien weken lang op de taal en cultuur van Wales en legde zijn eed in Caernarfon dan ook keurig tweetalig af.

De prins is hier 20 jaar en zou in november 21 worden.

De familie had massaal gehoor gegeven aan de dresscode 'Waterijsje': van links naar rechts prinses Margaret (tante van Charles), prinses Anne (zus van Charles) en de Queen Mum (oma van Charles). 

Het was op het laatst een béétje haastwerk: voor de wereldbol gebruikte kunstenaar en goudsmid Louis Osman een met bladgoud beklede pingpongbal. Toen Charles het later hoorde, kon hij er smakelijk om lachen. Maar je kijkt toch nooit meer naar zijn staatsieportret uit 1969 zonder onmiddellijk aan tafeltennis te denken. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Foto's © The Royal Family, Getty Images, Clarence House