Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wil je zien: er komt een nieuwe docu over Diana

Het is deze maand 25 jaar geleden dat ze om het leven kwam. De tragische dood van Prinses Diana heeft velen van ons ook 25 jaar naar dato nog niet losgelaten. Er zijn complete bibliotheken over volgeschreven en ook al talloze docu's over gemaakt. Maar daar komt er nu dus een bij. Nog altijd is Di...

Wil je zien: er komt een nieuwe docu over Diana

Het is deze maand 25 jaar geleden dat ze om het leven kwam.

De tragische dood van Prinses Diana heeft velen van ons ook 25 jaar naar dato nog niet losgelaten. Er zijn complete bibliotheken over volgeschreven en ook al talloze docu's over gemaakt. Maar daar komt er nu dus een bij.

Nog altijd is Diana's overlijden omgeven door vraagtekens en complottheorieën. Werd ze inderdaad opgejaagd door motorrijdende paparazzi, waardoor de auto op hoge snelheid tegen de tunnelpilaren crashte? Was de chauffeur – die geen professionele chauffeur was – onder invloed? Of speelde er iets heel anders en is Lady Di doelbewust om het leven gebracht?

Voor het eerst vertellen enkele directbetrokkenen hun kant van het verhaal in de vierdelige serie The Diana Investigations. Franse rechercheurs van de Brigade Criminelle, die ter plaatse waren en het onderzoek leidden, vertellen over hun bevindingen. Daarnaast geven enkele paparazzi die inderdaad achter de auto reden hun kijk op de zaak. Ook is er aandacht voor andere theorieën en komen ooggetuigen van destijds aan het woord.

Al snel na de dood van Diana duiken de eerste twijfels op over de mogelijk doodsoorzaak, aangejaagd door de eerste forums van het dan nog prille internet en breeduit gedeeld in de tabloids. Zou het echt door een paar paparazzi op motoren komen? “De meest gefotografeerde vrouw ter wereld die sterft omdat ze niet wil dat er een foto van haar gemaakt wordt? That doesn't make sense.” Zo verwoordt reporter Duncan Larcomb het in de documentaireserie, die hoopt feiten en verzinsels van elkaar te scheiden.

The Diana Investigations is op zondag 28 augustus en maandag 29 augustus om 21:00 uur te zien op Investigation Discovery en op discovery+.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in