Het was weer een goedgevulde week voor onze koningin. Zo bracht ze woensdagochtend een onaangekondigd bezoek aan Make-A-Wish Nederland. En fleurde de boel daar wel héél erg op.

De Nederlandse tak van Make-A-Wish, dat de wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling doet gaan, vierde het dertigjarig bestaan. Máxima droeg voor de gelegenheid een knalgeel broekpak van Zara. Lees hier meer over het bezoek. 

Article continues after the ad

Speech

Máxima opende donderdagochtend de internationale conferentie Future of Health Coverage in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. In Giambattista Valli no less.

Daar werd gepraat over de rol van mobiele technologie in het verbeteren van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Dat is een onderwerp dat onze powerqueen, als speciaal pleitbezorger van de VN, aan het hart gaat. Dus gaf zij de openingsspeech. Bekijk hier de beelden terug. 

Uitblinkerslunch

Diezelfde dag vond 's middags de jaarlijkse uitblinkerslunch plaats. Alle genodigden voor deze lunch hebben onlangs een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Nouveau's columnist Tommy Wieringa was een van hen. Lees hier meer over de lunch. 

Viering ontmoeting met Willem-Alexander

Het was vrijdag precies twintig jaar geleden dat de toenmalige prins Willem-Alexander en Máxima elkaar voor de allereerste keer ontmoetten in het romantische en sfeervolle Spaanse stadje Sevilla. Om dit heuglijke feit niet zomaar voorbij te laten gaan, keerden de koning en de koningin terug naar die plek: inclusief hun drie dochters. 

En dat leverde mooie en kleurrijke beelden op.

Bekijk hier alle beelden terug. 

Beelden: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in