Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat is er nu echt aan de hand met prinses Charlene?

Hare Doorluchtige Hoogheid heeft een zwaar jaar. Zoals bekend is prinses Charlene na haar thuiskomst in Monaco – ze verbleef met aanhoudende gezondheidsklachten acht maanden in Zuid-Afrika - vrij snel weer vertrokken Volgens Paris Match, toch een beetje het huisorgaan van de Grimaldi's, zijn de p...

Wat is er nu echt aan de hand met prinses Charlene?

Hare Doorluchtige Hoogheid heeft een zwaar jaar.

Zoals bekend is prinses Charlene na haar thuiskomst in Monaco – ze verbleef met aanhoudende gezondheidsklachten acht maanden in Zuid-Afrika - vrij snel weer vertrokken

Volgens Paris Match, toch een beetje het huisorgaan van de Grimaldi's, zijn de problemen jaren geleden begonnen door de moeizame relatie van de prinses met de entourage van haar man. 'Ze was vol goede wil, maar voelde zich al snel beoordeeld en onbegrepen. Dus sloot ze zichzelf af om zichzelf te beschermen', aldus Stéphane Bern, de sterpresentator van France 2 en een bekende aan het hof.

Gelukkig kan de prinses aan het hof ook op enige steun rekenen. In de eerste plaats die van Albert, die haar nog nooit afgevallen is en onder andere haar broer Gareth jaren geleden al naar Monaco haalde, zodat ze zich minder eenzaam zou voelen.

Charlene, Alberts achterhoofd en Stéphanie op het Rode Kruis Bal van 2006

Ook Team Charlene is haar schoonzus, prinses Stéphanie, die op 8 november naar het paleis was gekomen om haar te begroeten na haar terugkomst. Charlene en Stéphanie hebben een klik door hun gemeenschappelijke liefde voor dieren. "Tussen hen gaan de gesprekken makkelijk, altijd vloeiend en zonder oordeel," zegt een insider in Voici.

Moeite met haar rol

Wat er precies aan de hand is, blijft giswerk. Bekend is dat ze in Zuid-Afrika meerdere malen geopereerd is aan KNO-klachten. Ver verwijderd zijn van haar gezin en verantwoordelijkheden kan niet fijn geweest zijn.