Het is de laatste maanden bijzonder stil rondom Charlene van Monaco. Maar deze week liet ze zich dan toch eindelijk weer even zien. Soort van.

We zagen Hare Doorluchtige Hoogheid voor het laatst op 26 januari, op het paleisbalkon tijdens de Sainte Devote-ceremonie in Monte Carlo. En daarna werd het stil rondom de royal, die sowieso bij tijd en wijlen grote periodes van publieke afwezigheid kent, maar nu zelfs haar beroemde Instagram-account niet meer bijwerkt.

Article continues after the ad

Geruchten

Toen de prinses onlangs niet aan de arm van prins Albert verscheen tijdens het jaarlijkse televisiefestival, stonden de Franse tabloids bol van de scheidingsgeruchten. Zeker nadat Charlene in december in een interview met het Zuid-Afrikaanse magazine aangaf dat ze een moeilijk jaar achter de rug had.

Dat had op zich niets met Albert te maken: twee hechte vrienden van de prinses overleden plotseling, en haar vader Michael moest onder het mes. Daarnaast heeft ze nog altijd veel last van heimwee, deelde ze met het blad. "Ik leid een bevoorrecht leven, maar ik mis mijn familie en vrienden in Zuid-Afrika en het is verdrietig dat ik er niet altijd voor ze kan zijn."

Verhullend

Daar zette de prinses zich voor de wijding van de nieuwe Aartsbisschop van Monaco even overheen. Ze was er eindelijk weer bij, en er kon (af en toe) zelfs een lachje van af. Dat de prinses zich in een alles verhullende cape stak deed dan wél weer veel stof opwaaien. Houdt ze iets verborgen?

De tijd zal het leren, al weten we zeker hoe Charlene zelf denkt over alle kritiek op haar persoontje. Charlene: "Mensen zeggen heel snel: 'ze lacht nooit op foto's'. Maar soms is het moeilijk om te lachen, mensen weten niet wat er op de achtergrond allemaal gebeurt."

Zeker nu niet.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in