Hij heeft het hart duidelijk op de juiste plek: bij de Canadese premier Justin Trudeau schoten woensdag tijdens een ontmoeting met Syrische vluchtelingen de tranen in de ogen. De 44-jarige minister-president ontmoette een groep vluchtelingen in een restaurant in Toronto.

'Welkom thuis'
Een van de aanwezigen herinnerde Trudeau eraan dat deze hem een jaar geleden op de luchthaven had verwelkomd met de woorden 'welkom thuis'. "Ik voelde me heel erg trots om hier te zijn", aldus de Syriër. Daarop greep de premier een servet van de tafel en droogde de tranen in zijn ogen. "Ik had me nog zo voorgenomen om niet emotioneel te worden", zei de Canadese politicus.

Geroerd
Trudeau vervolgde: "Toen ik jou en je dochters destijds op me af zag lopen op het vliegveld, begreep ik op welke manieren je als land iets kunt betekenen." Sinds Trudeau premier werd - in november 2015 - heeft Canada 35.000 Syrische vluchtelingen opgenomen. Dat doet overigens niets af aan Trudeaus populariteit: de politicus, die door de Canadezen met trots ook regelmatig 'de sexy premier' wordt genoemd, is ongelooflijk populair in zijn land - en daarbuiten.

Article continues after the ad

Bekijk hier de video, die vandaag het gesprek van de dag werd: