Coronaproof op Öland. 

Kroonprinses Victoria van Zweden blaast vandaag 43 kaarsjes uit in het koninklijke buitenverblijf op Öland. Maar het grote Zweedse feest dat ze gewend is blijft uit.

De Zweden maken er normaliter altijd een enorm fuif van, compleet met concert en tuinmomentje op het eiland Öland, waar royals, Zweden en buitenlandse toeristen het fijn toeven vinden in de zomer. 

Article continues after the ad

Een van de populairste momenten van Victoria's verjaardag is altijd haar ontmoeting met het publiek in de tuin van Paleis Solliden, maar dat gaat dus mooi niet door dit jaar. Noch het verjaardagslied dat haar landgenoten daar altijd voor haar zingen. Het jaarlijkse benefietconcert gaat wél door, maar wordt zonder publiek óók heel anders.

Gelukkig voor Victoria is er rondom Solliden nog wel genoeg reuring: haar ouders logeren op het landgoed en ook broer Carl Philip zou met zijn Sofia en hun twee kinderen naar het eiland komen voor een zomerse viering op anderhalve meter afstand.

In coronatijden trakteerde het hof op deze prachtige fotoshoot

Of zus Madeleine, die in Florida woont, óók van de partij kan zijn, lijkt nog maar sterk de vraag. Die staat wordt nog altijd stevig getroffen door corona, dus reizen zit er waarschijnlijk niet zomaar in.

Hoe het ook zij: het Zweedse zonnetje schijnt, de lucht is blauw, het paleis is prachtig en Victoria kennen we eigenlijk alleen maar met een grote lach op haar gezicht. Dus wensen wij haar grattis på födelsedagen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in