Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Victoria: van klederdracht naar een Amsterdamse gracht

Het was een dagje aanpoten, zo voor haar Nederlandse bezoek. In Zweden werd gisteren de Nationale Dag gevierd. En dat betekende voor kroonprinses Victoria een druk programma, zo aan de vooravond van haar trip naar Nederland. Voor een nationale feestdag rukken de Zwoyals altijd breed uit en dat wa...

Victoria: van klederdracht naar een Amsterdamse gracht

Het was een dagje aanpoten, zo voor haar Nederlandse bezoek.

In Zweden werd gisteren de Nationale Dag gevierd. En dat betekende voor kroonprinses Victoria een druk programma, zo aan de vooravond van haar trip naar Nederland.

Voor een nationale feestdag rukken de Zwoyals altijd breed uit en dat was dit jaar niet anders. Koning Carl Gustav en koningin Silvia begonnen hun dag in Blekinge, waar ze op bezoek gingen bij Volvo Cars, om het allemaal heel Zweeds te houden, en een wandeltochtje maakten door een park.

Ondertussen bewaakten Victoria en Daniel met hun twee kinderen (en kroonprinses Estelle weer in een glansrol) het fort, of liever het koninklijk paleis. Of nou ja, bewaken... ze openden juist de deuren voor publiek, zoals de traditie dat op 6 juni voorschrijft.

Broer Carl Philip deed iets met de nationale garde...

...en de voltallige Zwoyal Family meldde zich in de vooravond bij het paleis voor een tocht met paard en wagen naar Solliden, waar vanavond een officiële receptie werd gehouden. Een hele dag onironisch in klederdracht, je moet het kunnen.

Koningshuislievende Zweden beleefden het vandaag allemaal mee op nationale televisie en zagen hun kroonprinses de avond afsluiten met een taptoe. Waarna ze waarschijnlijk als een haasje naar huis ging om zich af te tuigen voor de rest van haar werkweek.

Vanochtend zet ze voet op Nederlandse bodem, voor een tweedaags bezoek aan Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. En vanavond wacht in onze hoofdstad een galadiner, in het Okura, voor het zestigjarig bestaan van de Zweedse Kamer van Koophandel.

Beeld: Kungahuset/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in