Zien wij daar toenadering met de Euroyals?

De Windsors? We love 'm, maar het zijn wel eilandbewoners. Waar de andere Europese royals regelmatig bij elkaar over de vloer komen om te socialiseren, hebben de Britten veel minder intensieve contacten op het vasteland.

Daar is al een beetje verandering in gekomen met de Soft Diplomacy van Team Cambridge. En nu is ook prinses Beatrice van York ingehaakt. In het kader van de World Dyslexia Assembly Sweden voegde ze zich met haar man, Edoardo Mapelli Mozzi, bij koningin Silvia, prinses Sofia en prins Carl Philip van Zweden.

Article continues after the ad

Voor Edoardo was het 't eerste werkbezoek ooit en hij keek er manmoedig bij.

De samenkomst was op zich logisch: zowel Beatrice als Carl Philip zijn erg open over hun eigen dyslexie en hoe moeilijk dat voor hen was toen ze opgroeiden. Prinsen en prinsessen zijn dan belangrijke rolmodellen, voor een beetje houvast. Het symposium was georganiseerd door de stichting van het Zweedse prinselijk paar en de Britse organisatie Made By Dyslexia waar Beatrice beschermvrouw van is.

Nog even over de royal looks, altijd leuk als franje voor zo'n event. Koningin Silvia had een roze repeat uit de kast gehaald met haar Hermès Kelly erbij.

Prinses Beatrice droeg haar Zimmermann Whitewave jurk met de Romy pumps van Jimmy Choo en een zwart tasje.

En prinses Sofia koos voor een By Malina outfit met Stinaa.J pumps en een Bolinder Stockholm tas.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, label ID's van UFO No More

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in