De Deense koningin Margrethe wordt op 16 april 2020, en kondigde gisteren (maandag) een groot feest aan waar menig andere royal óók verwacht wordt. In Denemarken weten ze namelijk hoe dat moet, feesten.

De Deense koningin zit vandaag (dinsdag) precies 48 jaar op de troon. Wow!

Bekende royal families poserend bij Slot Fredensborg. Meerdere galadiners. Balkonscènes bij paleis Amalienborg. Als de koningin van Denemarken in april haar tachtig kaarsjes uitblaast, belooft dat een waar feest te worden voor iedereen die van royalty houdt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

De trouwe royal-watcher herinnert zich vast Margrethe's zeventigste verjaardag nog heel goed. Ook daarvoor liepen de royal families van andere Europese landen uit, inclusief koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima. Die nota bene met de trein naar Kopenhagen moesten, omdat een zekere aswolk uit IJsland het vliegverkeer lange tijd in zijn grip had.

Article continues after the ad

Ook voor Margrethes 75e verjaardag liepen de Oranjes uit trouwens. Net als de koningsparen van België, Spanje en Zweden. Dat belooft wat voor april dus. Het is even geleden dat we de Europese royalvrienden allemaal op één plek hadden. Iets om naar uit te kijken.

Beeld: BrunoPress, Getty Images en Kongehuset.dk - Per Morten Abrahamsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in