Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vastberaden! Het nieuwe leven van prinses Haya

De vrouw van de heerser van Dubai is de Verenigde Arabische Emiraten ontvlucht met hun jonge zoon en dochter en heeft asiel gezocht in Londen, waar ze in vrijheid alleen verder wil. Prinses Haya is altijd een onafhankelijke vrouw geweest. Ze is de dochter van wijlen koning Hussein van Jordanië en...

Vastberaden! Het nieuwe leven van prinses Haya

De vrouw van de heerser van Dubai is de Verenigde Arabische Emiraten ontvlucht met hun jonge zoon en dochter en heeft asiel gezocht in Londen, waar ze in vrijheid alleen verder wil.

Prinses Haya is altijd een onafhankelijke vrouw geweest. Ze is de dochter van wijlen koning Hussein van Jordanië en zijn derde vrouw koningin Alia. Dat maakt haar een halfzus van Abdullah, de huidige koning van Jordanië. Haya is een vaardig springruiter, deed in 2000 voor Jordanië mee aan de Olympische Spelen en is sinds 2007 lid van het Internationale Olympische Comité. Ze was de eerste met een Arabische achtergrond die Goodwill Ambassador werd voor het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en is zeer actief voor dit goede doel.

In 2004 trouwde ze, tot verbazing van velen, met sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, despoot te Dubai en tevens premier en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten. Die al zeker vijf vrouwen en dertig kinderen had. Vrij uniek was dat ze niet zijn naam aannam, maar nadrukkelijk prinses Haya bint Hussein bleef, om haar band met Jordanië te benadrukken.