Koningin Máxima respecteert de in Argentinië geldende belastingwetten en regelgeving. De betrokken autoriteiten in Argentinië hebben dat bevestigd. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdagavond gezegd in een korte verklaring.

Eerder deze week plaatste een Argentijnse onderzoekssite El Cohete a la Luna het bericht dat onze koningin over bezittingen in Patagonië geen of niet voldoende belastingen betaalde.

More content below the advertising

Het zou gaan om de in 2009 gekochte 'Estancia Pilpilcura' nabij Bariloche, waar tegenwoordig een door Máxima's peettante uitgebaat gastenverblijf is gevestigd.

Het bericht was vooral gericht tegen de Argentijnse president Macri, die ervan wordt beschuldigd wordt een oogje dicht te knijpen voor gefortuneerde vrienden. Omdat hij in 2016 de koninklijke familie ontmoette in de Estancia, werd Máxima in dat artikel ook genoemd. 

Update donderdag 31 januari:

De Estancia Pilpilcura van koningin Máxima staat niet als herberg of hotel geregistreerd in de Argentijnse gemeente Pilcaniyeu. De luxe accommodatie is ook nooit aangemeld, vertelde de burgemeester aan de landelijke krant Clarín.

De verklaring van Nestor Ayuelef is in tegenspraak met een mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst hierboven. Daarin werd gesteld dat Máxima de in haar geboorteland geldende belastingwetten en regelgeving respecteerde en dat de betrokken autoriteiten dat hadden bevestigd.

De RVD reageerde hiermee op berichten in Argentijnse media dat de koningin over bezittingen in Patagonië geen of niet voldoende belastingen betaalde.

Reactie peettante Máxima

Clarín vroeg Marcela Cerruti, de beheerder van de nabij Bariloche gelegen Estancia, om commentaar. "We zijn niet in Pilcaniyeu geregistreerd omdat de gemeente het niet eist, het is niet nodig," aldus de tante van Máxima. "Ik betaal alles, ik hoef niemand uitleg te geven en als ze vragen hebben, kunnen ze de eigenaar raadplegen, Máxima Zorreguieta.”

Vergunningen

Volgens de krant is de gemeente verantwoordelijk voor het verlenen van vergunningen voor bouwprojecten en commerciële activiteiten, zoals het uitbaten van Pilpilcura.

De Estancia zou alleen op basis van een verklaring van enkele jaren geleden, waarin het hotel en de bijgebouwen niet zijn opgenomen, onroerendgoedbelasting betalen. De 'verbeteringen' zijn niet opgegeven, aldus Clarín.

De RVD wilde donderdag niets toevoegen aan hun eerdere verklaring.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Koningin Máxima was voor de Verenigde Naties in Jordanië. Qua outfits was het weer prachtig, verschillende trends kwamen voorbij. 

Vooral de flared pants is bij ons favoriet. Welke look vinden jullie goed gekozen?

More content below the advertising

1. Wijde pijp

Wij vinden de bruine look van Natan een heel mooie. De koningin combineerde, toen ze onder meer twee vrouwelijke ondernemers in Al Hana Boutique bezocht, een prachtige flared pants (trend op dit moment) met bijpassende mantel.

2. Prachtige avondjurk

Máxima pakt vaak flink uit als het om een avondjurk gaat. Zo ook op de tweede dag van haar bezoek. Ze koos voor een ingekorte avondjurk van Giambattista Valli. De jurk was nog te koop, maar nu uitverkocht. De rest van de collectie vind je hier.

3. De coltrui

De koningin hield haar nek gesloten met een chique coltrui van Max Mara. De trui met col staat niet iedereen, maar eerlijk is eerlijk Maxima komt ermee weg.

 

 

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De duchess verschijnt de laatste weken in de prachtigste mode: bij de BAFTA's schitterde ze in Giambattista Valli, deze week koos ze voor een design van Gucci.

Zoals we eerder deze maand al vaststelden zijn roze- en paarstinten helemaal de trend onder de royals dit voorjaar. En ja, daar wil Kate natuurlijk óók graag aan meedoen. En dat deed ze in overtreffende trap.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate looks GORGEOUS in @Gucci for the 100 Women in Finance Dinner tonight in London. 😍

Een bericht gedeeld door instylemagazine (@instylemagazine) op

Voor een gala-avond in Londen trok ze een Gucci met allerlei rozetinten uit haar royal garderobekast. Ze maakte de look af met een frambooskleurige clutch van Prada, en zilveren glitterschoenen van Oscar de la Renta. En deed ons verlangen naar de lente. Well done, Kate!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in