Haar inzet gaat niet onopgemerkt voorbij.

De hertogin van Cambridge viert deze zomer voor het tweede jaar op een rij de zomervakantie met man en kinderen op de Isles of Scilly, voor de kust van Cornwall.

Vermoedelijk vieren ze hun staycation op Tresco, waar William als kind al vakantie vierde en ze ook vorig jaar werden gespot, op de fiets. Ze waren er zo enthousiast over dat ze er in de herfst terugkeerden en een bescheiden cottage huurden. Intussen sleepte de hertogin in Londen een paar leuke succesjes binnen.

Foto's van Kate, die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een niet onverdienstelijk amateurfotograaf,  zijn geselecteerd voor een tentoonstelling van Holocaust overlevers en hun families. De hertogin van Cambridge fotografeerde begin dit jaar Yvonne Bernstein en Steven Frank en hun kleinkinderen ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust. De ontmoeting maakte diepe indruk op haar: "Hun verhalen zullen me altijd bijblijven."

Article continues after the ad

En de Britse Vogue riep haar uit tot een van de 25 Buitengewone Vrouwen van het Jaar, voor haar inzet voor betere kansen voor alle kinderen in de eerste jaren, haar werk rond geestelijke gezondheid en haar support voor wie leeft met trauma's uit de kindertijd. Nice.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in