Besloten versie, maar al wel grootser dan vorig jaar.

Koningin Elizabeth is jarig in april, maar heeft ook nog een officiële verjaardag in juni: Trooping the Colour. Normaal gesproken is dat het grootste royal event van het jaar, maar door de coronabeperkingen kon er vorig jaar en ook dit jaar geen publiek bij zijn.

Article continues after the ad

Toch was de militaire parade op Windsor Castle dit jaar aanzienlijk groter, gezien het aantal deelnemende soldaten en muzikanten. Goed om te zien hoe monter de 95-jarige was.

Op het grasveld van de zogenoemde quadrangle, de binnenplaats van Windsor Castle, verzamelden zich 274 soldaten, ruim drie keer zoveel als vorig jaar. Ook deden dit keer zeventig paarden mee.

Normaal gesproken mag op Horse Guards Parade in Londen jaarlijks één van de van de zogenoemde Household-regimenten - Grenadier, Coldstream, Scots, Irish en Welsh Guards - haar kleuren tonen aan de koningin. Dit jaar waren de Scots Guards aan de beurt en HM tikte opgewekt mee met haar voeten.

De Queen nam de militaire parade af vanuit een opgebouwde tent, die een beetje beschutting bood tegen de zon. Vorig jaar zat ze er alleen in, dit jaar kreeg ze gezelschap van haar neef Edward, de hertog van Kent. Hij is erekolonel van de Scots Guards. Samen zagen ze de soldaten in hun traditionele rode uniformen en berenvelmutsen langs marcheren.

Aan het slot volgde een flypast van de Britse luchtmacht en dat ziet er vanuit hun positie zo uit.

Negen toestellen vlogen in formatie over Windsor Castle, als grande finale van Trooping the Colour.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in