Er is verandering op komst in Denemarken, zo zoemt het rond het Deense hof. Koningin Margrethe zou langzaamaan klaar zijn om het stokje over te dragen aan haar zoon, kroonprins Frederik.

De twee gingen onlangs samen op staatsbezoek naar Argentinië, en dat vonden veel landgenoten toch best wonderlijk. Het was voor het eerst dat moeder en zoon op deze manier samen op pad gingen. Er komt een troonswisseling aan, volgens de geruchtenmolen.

Article continues after the ad

Heel gek is die gedachte niet. Koningin Margrethe is 78 jaar oud, en verloor in februari 2018 haar echtgenoot Henrik. Na zijn crematie trad Frederik al twee weken op als regent van Denemarken, terwijl de koningin tot rust kwam.

De koningin is er altijd stellig over geweest dat ze haar vorstinnentaken ziet als een positie voor het leven, net als koningin Elizabeth. Maar er is natuurlijk veel veranderd de laatste jaren, en Frederik (met vrouw Mary aan zijn zijde) lijkt er klaar voor. Spannende tijden...

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in