Stand by your man, Suthida-style.

In Thailand wordt al weken gedemonstreerd voor meer democratie en hervormingen, ook van het oppermachtige koningshuis. Koning Vajiralongkorn heeft het de afgelopen jaren flink verbruid door het grootste deel van het jaar in Duitsland te wonen met een onchique harem en intussen steeds meer macht (en geld) in eigen land naar zich toe te harken.

Article continues after the ad

Dat de ernst van de situatie zelfs ZM duidelijk lijkt, blijkt wel uit het feit dat hij zich spontaan liet aanspreken door een journalist en (gasp!) nog antwoord gaf op de vraag ook. Het ziet er allemaal wat zweterig en ongemakkelijk uit, maar voor een koningshuis waar binnen het hof letterlijk voor wordt gekropen, is dit toch best een modern momentje. Dat inhoudelijk  overigens nergens op sloeg, want terwijl de koning sprak, werden de demonstranten onverminderd hard aangepakt.  

Opmerkelijk detail: hoe de koningin hem vasthoudt als steunbetuiging. Al kan het ook zijn dat ze probeert hem af te voeren: Suthida maakte jarenlang deel uit van Vajiralongkorns beveiliging; je ziet hier een combinatie van haar oude vaardigheden als bodyguard én een wuivend charmeoffensief.

Foto's (c) Thai Royal Family 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in