Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Thaise koning resideert in Grand Hotel Sonnenbichl

En lapt er alle 'blijf binnen-regels' aan zijn laars. Het komt niet vaak voor dat de Thai morren over hun koningshuis. De wet op majesteitsschennis is er zo streng dat je voor het minste of geringste al in de gevangenis kunt worden gegooid. Maar het feit dat koning Vajiralongkorn, ook bekend als ...

Thaise koning resideert in Grand Hotel Sonnenbichl

En lapt er alle 'blijf binnen-regels' aan zijn laars.

Het komt niet vaak voor dat de Thai morren over hun koningshuis. De wet op majesteitsschennis is er zo streng dat je voor het minste of geringste al in de gevangenis kunt worden gegooid.

Maar het feit dat koning Vajiralongkorn, ook bekend als Rama X, doodleuk in Duitsland vakantie viert terwijl in zijn thuisland de noodtoestand is afgekondigd vanwege de coronacrisis, doet onderdanen toch hardop afvragen waar ze eigenlijk een koning voor hebben #WhyDoWeNeedAKing

Vajiralongkorn woont al een groot deel van het jaar in Duitsland, in een schitterende villa van 11 miljoen euro aan het Stanbergmeer. Omdat hij ook wel eens wat anders wil, resideert hij momenteel in Grand Hotel Sonnenbichl in wintersportplaats Garmisch-Partenkirchen met zijn harem van twintig vrouwen en bedienden.

Dit is scharrig leven voor de koning, die 119 bedienden terug naar Bangkok stuurde omdat hij hen ervan verdacht besmet te zijn met het coronavirus. Het hotel moest haar Facebookpagina offline halen, die vol stroomde met woedende reacties over 'hebzucht' en 'voorkeursbehandeling'. Men is verder niet verrukt over het openhouden van de vliegroutes tussen Bangkok, Zürich en München, op speciaal verzoek van Rama. 

In Duitsland hebben alle hotels moeten sluiten, maar Sonnenbichl heeft een speciale vergunning gekregen om open te blijven 'omdat de gasten een homogene groep vormen zonder wisselingen'. Andere gasten komen er niet in, het hotel is daarmee nu een soort woonhuis geworden. ZM houdt zich ook niet aan de ophokplicht, maar wordt buiten gespot waar hij fietst in het gezelschap van vrouwen, hoewel het hotel een indoor gym en zwembad heeft. Volgens de politie houdt hij zich echter wel aan de regels. Hmm.

Vajiralongkorn zit in de König Ludwig Suite die niet eens zo extravagant is: 65 m2 verdeeld over een zit- en een slaapkamer, met als extraatje een Nespresso-machine.

Als hoofd van de koninklijke familie - en tevens rijkste royal ter wereld - wordt hij omgerekend voor iets minder dan een miljard euro gefinancierd door hardwerkende Thaise burgers. Voor dat geld zou hij wellicht eens meer kunnen doen dan af en toe op zijn troon zitten; beademingsapparatuur aan ziekenhuizen schenken, bijvoorbeeld. 

Foto's (c) Brunopress, Thai Royal Family 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in