En er zijn ook 30 poedels mee naar Duitsland.

In Thailand mag koning Vajiralongkorn (69), ook wel bekend als Rama X, door een snel slinkend deel van de bevolking als een god worden beschouwd, zelf verkiest hij toch Duitsland om te wonen.

Hij brengt er het grootste deel van het jaar door. Onlangs arriveerde hij in stijl met maar liefst 30 poedels en 250 bedienden - waaronder véél jonge vrouwen – in het Hilton-hotel in München.

Het is weer eens wat anders dan het viersterren Grand Hotel Sonnenbichl, in het mondaine wintersportoord Garmisch-Partenkirchen, waar hij vorige winter met zijn harem neerstreek en vaak op de fiets werd gespot.

Article continues after the ad

Hij huurde er de hele vierde verdieping van het Hilton-hotel voor elf dagen af. Daarna pakte de koning weer zijn koffers en trok hij verder, vermoedelijk naar het Starnbergmeer in de stad Tutzing, waar hij Villa Stolberg bezit (en weigert lokale belasting over te betalen).

Al spendeert Rama X sinds 2007 al sowieso het grootste deel van zijn tijd in Beieren. Alleen voor een handvol belangrijke plechtigheden vliegt hij terug naar Thailand. Daar maakt hij een dagtripje van: hij overnacht er niet, maar vliegt na een paar uur alweer terug.

Intussen is het niet echt family time voor zijn gezin. Koningin Suthida (42), hier in betere tijden, zit de Duitse kuren van haar man zoals gewoonlijk uit in Zwitserland en dient op afroep beschikbaar te zijn. Dit voorjaar verbleef ze met haar entourage op de zesde en zevende verdieping van Hotel Waldegg in Engelberg. Ze is er een graag geziene gast, het wordt pas ongemakkelijk als haar man haar bezoekt, uiteraard met zijn harem in zijn kielzog.

En Vajiralongkorns zoon Dipangkorn (15, hier tweede van links), met zijn derde vrouw Sriasmi, verblijft de prins in een gehuurde villa in Feldafing. De jongen zou een 'autismespectrumstoornis' hebben waar ZM niet mee kan omgaan. Hij brengt zijn tijd liever door met zijn minnaressen.

De koning zit er ongetwijfeld opulent bij, want sinds oktober zijn er ook ten minste veertien vliegtuigen volgeladen met Thaise kunstschatten in München geland. Het gaat om voorwerpen uit Thaise tempels en uit zijn paleizen in Bangkok.

Vajiralongkorn zou bezorgd zijn over de aanhoudende protesten in Thailand tegen zijn bewind. In 2017 eigende de vorst zich de bezittingen van de Thaise kroon toe, waardoor hij zich nu met een geschat vermogen van 60 miljard euro de rijkste monarch ter wereld mag noemen.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in