Over een paar weken is Tessy Antony haar titel kwijt en ze lijkt er niet erg mee te zitten.

Tessy was dertien jaar getrouwd met prins Louis van Luxemburg, de derde zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, met wie ze twee zonen heeft...

...prins Gabriel (inmiddels 13) en prins Noah (11). Al in 2017 gingen ze uit elkaar, de vechtscheiding sleepte zich tot het voorjaar van dit jaar door en ging vooral over geld.  

Article continues after the ad

Tessy (ze staat hier links, in 2016) noemde hun leven toen ze getrouwd waren 'luxueus', met vakanties in villa's van de familie in Europa waar ze kosteloos mochten verblijven en dankzij personeel niets hoefden te doen. "Er werden huizen voor ons gekocht waar we wilden wonen en we kwamen nooit tekort," aldus de prinses. "Paspoorten, rijbewijzen, ziektekostenverzekeringen en medische afspraken werden voor ons georganiseerd en betaald, net als de auto naar het vliegveld en upgrades voor vluchten."

Louis, die in Parijs woont en nog altijd wordt onderhouden door zijn ouders, noemde dit leven bij de rechter "relatief bescheiden". Hij meldde bovendien dat de geldkraan dicht dreigde te gaan, dat hij moeite had om werk te vinden en dat zijn consultancy nog niet erg van de grond kwam.

Tessy vroeg oorspronkelijk 1,6 miljoen euro om een nieuw huis en een auto voor haar en haar zonen te kunnen kopen. Dat was op zich voor deze kringen al niet exorbitant, maar Louis' tegenbod was lachwekkend: 3370 euro per kind per jaar en ze mocht hun oude auto houden. In de slepende rechtszaak legde ze de lat al een stuk lager om Louis tegemoet te komen: ze vroeg om 'een huis om in te kunnen wonen en alimentatie voor haar en haar zonen'.

Uiteindelijk werd het 'nog zes maanden het recht om in het gezamenlijke huis te mogen blijven wonen' (dat is geen paleis, maar een tussenwoning in een achterafstraatje van Kensington). Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa betalen het schoolgeld voor hun kleinzonen en hun ziektekostenverzekeringen, Louis betaalt omgerekend 88 euro per zoon per week. Tessy was er zo klaar mee dat ze in de laatste fase niet eens meer een advocaat inhuurde, maar zelf het woord voerde, vermoedelijk om geen onnodige kosten te maken.

Niet alleen kwam ze er financieel bekaaid vanaf, ze raakte zoals gezegd ook haar titel kwijt: vanaf 1 september mag ze die officieel niet meer gebruiken (officieus liet ze hem zelf al een tijdje achterwege). Dat is jammer voor netwerkkansen, want als Prinses Positivo kom je net even wat makkelijker binnen én met wat meer cachet. Voortaan zal ze door het leven gaan als Tessy Antony – De Nassau (zodat ze nog wel dezelfde achternaam als haar kinderen heeft). De afgelopen twee jaar bewees ze overigens zich ook zonder het Hare Koninklijke Hoogheid opstapje uitstekend te kunnen handhaven: het is een pittig type waar niemand zich zorgen over hoeft te maken 

Tessy doet veel werk voor de door haar opgerichte ngo Professors Without Borders, maar zegt daar geen salaris van te ontvangen. Daarnaast werkt ze, wel betaald, als Director of Vice Impact Emea Regions, volgens haar LinkedIn. 

Tessy heeft verder nog nooit een inspirerende quote of een goed doel gezien waar haar inner wereldverbeteraar niet enthousiast over werd. Die geestdrift zal haar ook zonder titel vast wel overeind houden in de komende jaren, mede met dank aan haar sponsors en haar eigen ondernemingsdrift. Dit zou best eens haar nieuwe vriend kunnen zijn. 

Ze lijkt vooral blij dat er duidelijkheid is. "Ik ben opgelucht want ik heb de drie moeilijkste jaren van mijn leven achter de rug, waarin ik veel heb geleerd over mensen en hoe ze echt zijn," zegt ze. "Mijn zonen en ik kijken uit naar een toekomst met ons drietjes met opwinding en vreugde. Louis en ik zijn erg close waar het de kinderen betreft, we blijven op dat front een geweldig team."

Foto's © ANP, BSR Agency, PPE Agency, Hana Noguchi, Cour Grand-Ducal

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in