Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tessy: geen prinses meer, wel ridder

Stralend uit haar scheiding én een lintje, wat wil een vrouw nog meer? Tessy Antony de Nassau, voorheen Tessy, prinses van Luxemburg, maakt een jaar met hoogte- en dieptepunten door. Eerst was er de vechtscheiding met prins Louis, waarin ze er buitengewoon bekaaid vanaf kwam. Louis bleek financie...

Tessy: geen prinses meer, wel ridder

Stralend uit haar scheiding én een lintje, wat wil een vrouw nog meer?

Tessy Antony de Nassau, voorheen Tessy, prinses van Luxemburg, maakt een jaar met hoogte- en dieptepunten door. Eerst was er de vechtscheiding met prins Louis, waarin ze er buitengewoon bekaaid vanaf kwam. Louis bleek financieel volledig afhankelijk van zijn vader, groothertog Henri, en die hield de hand stevig op de knip.

Tessy, hier in 2016, vroeg om 'een huis om in te kunnen wonen en alimentatie voor haar en haar zonen'. Ze kreeg uiteindelijk zelf niets, moest binnen zes maanden verhuizen en krijgt 84 euro per week per kind, toch vrij scharrig voor een Royal Divorce.

Maar het moet gezegd worden, Antony zit niet bij de pakken neer, ook niet nu ze haar titel niet meer mag gebruiken. "Er zijn mensen die zich ervan verzekerd hebben dat mijn titel van me zou worden afgenomen," zegt ze. "Maar het geeft niet.  Een titel maakt je niet wat je bent. Een vrouw heeft haar eigen merites en het gaat niet om wie je trouwt of wiens naam je draagt, het gaat om wat je zelf hebt bereikt." Ze hoopt dat het geen invloed zal hebben op haar filantropische werk: "Het gaf me een platform," zegt ze. "Mensen zijn eerder geneigd te luisteren. Het is leuk maar een titel hebben is nooit mijn identiteit geweest. En wat mij betreft is elke vrouw een prinses. Een heldin."

En dat is Tessy zelf ook een beetje, getuige haar vele inspanningen voor goede doelen en haar niet aflatende investeringen in haar netwerk. Het leverde haar recentelijk naast het Zwitserse Cross of Merit op, voor haar inzet voor achtergestelde kinderen wereldwijd, uitgereikt door het International Pestalozzi Gesellschaft…