Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sussex: Meghan en Harry zijn royal grootverdieners

Met de 'financiële onafhankelijkheid' zit het wel snor. Toen prins Harry en hertogin Meghan ruim een jaar geleden het Britse koninklijk huis omruilden voor een bestaan met meer vrijheid was het voornaamste doel 'financieel onafhankelijk' te worden. Dit om daadwerkelijk vrije keuzes te kunnen make...

Sussex: Meghan en Harry zijn royal grootverdieners

Met de 'financiële onafhankelijkheid' zit het wel snor.

Toen prins Harry en hertogin Meghan ruim een jaar geleden het Britse koninklijk huis omruilden voor een bestaan met meer vrijheid was het voornaamste doel 'financieel onafhankelijk' te worden.

Dit om daadwerkelijk vrije keuzes te kunnen maken zonder sponsorschap van prins Charles. En toch de luxe levensstijl inclusief noodzakelijke beveiliging te kunnen handhaven, waar Harry en Meghan aan gewend zijn, in hun villa van 12 miljoen euro.

Kersverse tv-producenten

Wat ze door hun vertrek in Engeland aan goodwill hebben verspeeld, compenseren de Amerikaanse deals die ze inmiddels hebben afgesloten vermoedelijk ruimschoots: de Sussex'jes zijn in zeer goeden doen.

Hun contract met Netflix leverde 114 miljoen euro op, in ruil voor documentaires, films, televisieseries en series voor kinderen, die ze gaan maken.

Mindful luisteren

Omdat podcasts nu eenmaal hot zijn, kon Spotify niet achterblijven. Daarmee sloot het stel een contract van drie jaar af, waarmee ze 62 miljoen euro verdienen. In de eerste afleveringen kwamen beroemde vrienden als Elton John en James Corden aan bod, het ging over mentale gezondheid en mindfulness.

Een luisterknaller was het niet: de eerste dag dat de podcast online stond, verscheen ze op de zeventiende plaats in de Spotify-charts. Ter vergelijking: dat was net onder de podcast ‘Deep Sleep Sounds’, die speciaal ontworpen is om mensen in slaap te doen vallen met walvisgeluiden.

Lezen over Meghan

Nog niet rond, maar al wel in een redelijk ver stadium is de boekendeal van Meghan. Over haar tijd bij de Windsors zal ze vermoedelijk niet uit de school kunnen of willen klappen, maar zelfhulpboeken en kookboeken zijn op haar lijf geschreven.

Er moet wel een goede eindredacteur op, want de hertogin schrijft zeer bloemrijk en leverde al menige 'word salad' af waar geen touw aan vast te knopen was. Desalniettemin: voor 5 boeken zou ze zomaar 10 miljoen euro kunnen krijgen, met een back-end deal: een percentage van de winst.

Luisteren naar de Sussex'jes

Door de pandemie zijn spreekbeurten momenteel niet mogelijk, maar zodra het weer kan, opent zich dat circuit weer voor hen.

Het stel kan zo'n 825.000 euro vragen om voor een select gezelschap te komen praten over zaken die hen aan het hart gaan, zoals mentale gezondheid en emancipatie.

Met geld méér geld verdienen

Meghan investeerde in Clevr Blends, een start-up die naar eigen zeggen achter ‘s werelds eerste ‘oploslatté’ op basis van havermelk zit.