De stylist en persoonlijk assistente van Kate Middleton heeft donderdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Natasha Archer werd op Buckingham Palace onderscheiden door Kate's echtgenoot prins William.

Natasha, die de hertogin al jarenlang bijstaat, mag zich voortaan lid in de Koninklijke Orde van Victoria noemen.

Benoemingen in de Koninklijke Orde van Victoria, in het Engels de Royal Victorian Order genoemd, worden door de koningin zelf gedaan en worden verleend voor 'persoonlijke diensten aan de soeverein'.

Article continues after the ad

Zwangerschapsverlof

Kate's stylist en persoonlijk assistente is momenteel met zwangerschapsverlof. Ze beviel afgelopen december van zoon Theo.

Trotse man

Na de onderscheiding donderdag poseerde Natasha met de kleine Theo voor haar man Chris Jackson, royaltyfotograaf voor fotoagentschap Getty. "Ik kan niet trotser zijn," zo schreef hij op Instagram bij de foto's van zijn vrouw met haar lintje. "Ik dwing haar de onderscheiding te dragen tijdens de lunch."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Evidence! (Forced her to wear it all through lunch)

Een bericht gedeeld door Chris Jackson (@chrisjacksongetty) op

Kate zou tijdens Archers verlof de hulp hebben ingeschakeld van een voormalig medewerker van de Britse Vogue bij het uitkiezen van haar outfits. Het gaat om Virgina Chadwyck-Healey, een 36-jarige aristocrate die een oude vriendin is van William en Kate. Ze was in 2011 ook op hun trouwerij aanwezig. Lees hier meer erover. 

Ook onderscheiding voor Kate

Ook Kate zelf kreeg maandag, op haar trouwdag, een onderscheiding in de Koninklijke Orde van Victoria. De hertogin is benoemd tot dame grootkruis, de hoogste rang in de huisorde.

Reeks lintjes

Prins William deelde donderdag een hele reeks lintjes uit. Zo werden ook illusionist David Berglas, Pink Floyd-drummer Nicholas Mason en kinderboekenschrijfster Julia Donaldson onderscheiden in de Orde van het Britse Rijk.

Bronnen: ANP, Blauw Bloed
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in