Zweden ontvangt Duitsland met véél Diplomatic Dressing.

Na ruim anderhalf jaar coronamaatregelen durfden de Zweden het weer aan: een inkomend staatsbezoek met alles erop en eraan.

Duitse president Frank-Walter Steinmeier en zijn vrouw Elke Büdenbender werd met alle eer ontvangen. Beide landen onderhouden goede betrekkingen en koningin Silvia is Duits, zoiets helpt altijd.

Article continues after the ad

Prinses Victoria en prins Daniel haalden de gasten op van het vliegveld. De prinses droeg een jurk van het Duitse label Andiata bij een Scandi-label jasje als diplomatiek opwarmertje.

En voor de officiële ontvangst was er weer eens een rijtoer door Stockholm – de Zwoyals weten hoe je een monarchie een beetje glans moet geven.

Koningin Silvia channelde Jackie Kennedy in het Duitse label Georg & Arend #DiplomaticDressing. Mevrouw Büdenbender kijkt in de achtbaan vast ook altijd precies op het juiste moment in de camera - enig! 

Bij de ontvangst op het paleis bleek dat niemand het Flag Dressing memo had ontvangen en dat was ook wel weer eens verfrissend, want de kleuren van de Zweedse en Duitse vlag zijn niet de subtielste. Laten we hopen dat prinses Sofia's pony - ze liet na de geboorte van haar derde zoon impulsief 'mom bangs' knippen - snel verleden tijd is.

Omdat het al heel lang geleden is dat er een staatsdiner is gehouden, waren alle ogen gericht op de avond. Koningin Silvia combineerde een top van Georg & Arend met een rok in dezelfde kleur, met erbij de Nine Prong Tiara. Büdenbender deed ditmaal ook haar diplomatieke ding: het blauw zou zó in de Zweedse vlag kunnen. 

Kroonprinses Victoria, normaal gesproken goed voor een spectaculaire baljapon, koos voor een verrassend sluike en moderne rode Escada, ook weer in het kader van de Fashionable Diplomatieke Betrekkingen (FDB) - Escada is een Duits merk.

Erbij de Connaught Diamond Tiara. Héérlijk om ons hier weer eens aan te kunnen vergapen. 

Prinses Sofia liet verstek gaan: ze is nog op zwangerschapsverlof. Haar man prins Carl Philip was wel aanwezig.

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in