De advocaat van de prins moet vandaag aan de bak.

Tot nog toe bleef het in de zaak van Virgina Giuffre grotendeels stil over prins Andrew. Het slachtoffer van Jeffrey Epstein richtte de pijlen eerst op Ghislaine Maxwell, die schuldig werd bevonden maar nog wel in hoger beroep gaat.

Maxwell ronselde jarenlang jonge meiden voor Epstein en zijn bekende en minder bekende vrienden. Een van die meiden zou Giuffre zijn geweest. Het was een enorme overwinning voor de Amerikaanse en haar juridisch team. En eentje die angst in zal boezemen bij Andrew, die ervan wordt beticht meermalen seks te hebben gehad met de jonge vrouw, toen nog minderjarig.

Article continues after the ad

Bewijs overleggen

Vandaag (dinsdag) is dé grote dag voor Team Andrew in de rechtszaal in New York. De advocaat van de zoon van koningin Elizabeth houdt vandaag zijn betoog voor de rechter in de hoop de zaak verworpen te krijgen. Andrew en zijn advocaten claimen dat Virginia een schikkingsdocument heeft ondertekend met Epstein waardoor ze geen recht heeft om een zaak tegen de prins aan te spannen.

Beide partijen moeten van de rechter bewijs overleggen.

Getuigen

Andrew ontkent nog steeds alle aantijgingen aan zijn adres en is vandaag ook niet in New York aanwezig. Hij volgt de virtuele zitting vanmiddag vanuit huis. Het is de verwachting dat er vandaag of morgen een beslissing valt over het al dan niet doorgaan van het proces tegen Andrew.

Een gevoelige dag voor de hele royal family: mocht het tot een rechtszaak komen, dan raakt de rest van de familie zijlings ook betrokken bij de zaak en kan Team Giuffre mogelijk mensen uit de inner circle van de prins oproepen om te getuigen.

Wordt vervolgd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in