Maak kennis met Victoria de Marichalar y Borbón.

Ze is de dochter van Infanta Elena. Het nichtje van koning Felipe van Spanje. En de vijfde in de lijn van de Spaanse troonopvolging. In Spanje zijn ze al láng bekend met Victoria (21). Maar nu ze ook furore maakt op Instagram én haar eerste tijdschriftencover in the pocket heeft, is haar modester helemaal rijzende.

Noem haar gerust het Spaanse antwoord op onze eigen 'gravinfluencer' Eloise van Oranje, ook het nichtje van de koning en de vijfde in de lijn en ook een veel gevolgde Insta-royal.

Ze weet wat ze doet, want op de cover van de Spaanse Elle staat ze nota bene in een stierenvechtersjasje. Een dikke knipoog naar de favoriete sport van haar omstreden opa, oud-koning Juan Carlos, die tegenwoordig in zelf verkozen ballingschap zit in Abu Dhabi nadat hij werd betrapt op 'dubieuze geldstromen' tijdens zijn koningschap.

Article continues after the ad

Victoria is evengoed fan, zegt ze tegen Elle. "Hij is mijn favoriete persoon van de hele wereld. Ik zie hem als mijn tweede vader. En hij is voor heel veel mensen in Spanje belangrijk geweest, dat krijg ik heel vaak te horen.”

Haar 'eerste' vader is trouwens Jaime de Marichalar, sinds 2010 gescheiden van Elena en niet meer in het bezit van een royal titel. Wel is hij ware mode-royalty: hij werkt als adviseur voor de LVMH-groep (Louis Vuitton Moët Hennessy) en Victoria hoopt na haar marketingopleiding aan de Amerikaanse universiteit van Madrid in zijn voetsporen te treden.

Samen met haar vader op Fashion Week

Ze is al een graag geziene gast op de Europese Fashion Weeks en deze cover zet haar alleen maar meer in het voetlicht. We gaan op modegebied vást nog veel horen van Victoria. Leuk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in