Helemaal je draai vinden in een royal family. Het kan heus.

Vooropgesteld: geen van de vrouwen (of mannen) die in royal families zijn getrouwd hebben het alleen maar makkelijk gehad. Het volk moet altijd even aan je wennen, je krijgt te maken met wat je noemt 'typetjes' in je schoonfamilie, en je intrek nemen in een paleis met personeel heeft óók zo zijn wenmomenten.

Article continues after the ad

Maar hoewel prinses Sofia van Zweden het, als 'de schandaligste prinses van heel Europa', behoorlijk zwaar te verduren kreeg, vond zij helemaal haar plekje binnen de familie van haar prins Carl Philip. Zo vertelde ze onlangs in een interview voor een televisiedocumentaire over haar werk als prinses.

Sofia begon op haar twintigste een carrière als 'glamourmodel' (lees: sexy model) om haar studie te betalen, deed toplessshoots en werd uitgeroepen tot Miss Slitz 2004, een titel van een mannenblad in Zweden. Ook was ze te zien in Paradise Hotel, een reality-show waar singles op zoek gingen naar liefde (en lust), gaf ze ooit ruiterlijk toe te hebben gezoend met pornoster Jenna Jameson, schreef ze een tijdlang een openhartig blog over haar leven in New York en feestjes met celebrities en ontmoette de Zweedse droomprins van velen in een nachtclub.

O, en daarnaast heeft ze ook nog eens twee tattoos en een navelpiercing. De Zweden moesten even wennen aan hun nieuwe prinses, that's for sure.

Maar zelf omarmde Sofia haar nieuwe leven, vertelt ze in het interview. Toen ze de vraag kreeg of ze wel eens, net als Meghan Markle, had willen breken van de royal family en in het buitenland wilde gaan wonen, reageerde ze verbaasd.

"Nee, niet echt nee. Ik zie het juist als iets heel positiefs dat ik stormachtige jaren heb meegemaakt. Dat is een groot voordeel voor ons, dat we met één voet in beide werelden staan."

Niet dat het altijd gemakkelijk was. "Sinds ik prinses ben geworden, heb ik heel wat identiteitscrises meegemaakt. Maar ik heb nu zo'n geweldige balans gevonden."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in