Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sofia van Zweden aan de slag in de zorg

Dat is nog eens de koe bij de horens vatten. De Zweedse prinses Sofia besloot in de coronacrisis een zorgcursus te volgen en ondersteunt nu ziekenhuispersoneel. De vrouw van prins Carl Philip werkt zij aan zij met zorgpersoneel na een driedaagse medische cursus aan de Sophiahemmet University Coll...

Sofia van Zweden aan de slag in de zorg

Dat is nog eens de koe bij de horens vatten. De Zweedse prinses Sofia besloot in de coronacrisis een zorgcursus te volgen en ondersteunt nu ziekenhuispersoneel.

De vrouw van prins Carl Philip werkt zij aan zij met zorgpersoneel na een driedaagse medische cursus aan de Sophiahemmet University College in Stockholm. Daar zit ze in het bestuur sinds ze in 2015 trouwde met haar prins.

Na haar training ging de moeder van twee zoontjes direct aan de slag als hulpverlener tijdens de pandemie. Net als veel landgenoten trouwens: de universiteit traint momenteel elke week tachtig mensen zodat zij kunnen helpen de druk op de schouders van artsen en verpleegkundigen te verzachten.

Een prinses om heel trots op te zijn.

Beeld: Kungahuset

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!