De Zweedse prinses strijdt druk mee.

Alle koningshuizen zijn op hun eigen manier betrokken bij de strijd tegen COVID, maar de Zweedse prinses Sofia (de vrouw van Carl Philip) gaat toch echt een stap verder. Zij is sinds april al op de been als vrijwilliger bij het Sophiahemmet-ziekenhuis in Stockholm.

Article continues after the ad

Voor haar inspanningen is ze nu genomineerd voor een bijzondere prijs voor 'coronahelden', speciaal voor mensen die de samenleving beter hebben gemaakt door de verspreiding van het virus tegen te gaan in pandemietijden.

"Prinses Sofia is een royal icoon die ervoor koos om haar witte jas aan te trekken en middenin het centrum van de pandemie te gaan werken", laat de organisatie achter de prijs weten. "Daarmee hielp ze het ziekenhuis, maar heeft ze het Zweedse volk ook bewuster gemaakt van de ernst van de pandemie."

In april ging de prinses, zelf moeder van twee, in training bij het ziekenhuis om het personeel daar bij te kunnen staan. In augustus besloot ze nog langer aan te blijven.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in