Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schnabbel & Babbel: deze royals verdienen wat bij

Je moet toch iets, als je niet tot de eredivisie behoort. Ooit, nog niet zo gek lang geleden, was het de normaalste zaak van de wereld dat een koninklijke familie ook de levens van verre achterneven en – nichten bleef financieren en faciliteren. Dat gebeurt nu eigenlijk alleen nog maar in het Mid...

Schnabbel & Babbel: deze royals verdienen wat bij

Je moet toch iets, als je niet tot de eredivisie behoort.

Ooit, nog niet zo gek lang geleden, was het de normaalste zaak van de wereld dat een koninklijke familie ook de levens van verre achterneven en – nichten bleef financieren en faciliteren.

Dat gebeurt nu eigenlijk alleen nog maar in het Midden- en Verre Oosten. Europese koningshuizen hebben ferm bezuinigd en sturen allemaal aan op een klein, efficiënt koninklijk huis.

Aangevoerd door de Oranjes die ermee begonnen om de generatiegenoten van Willem-Alexander aan te moedigen een eigen leven op te bouwen, met een eigen baan of eigen bedrijf. Het werkte voor de Bourbon de Parma's (hier prinses Margarita, ontwerper van juwelen), de Van Vollenhovens en de Guillermo's. Maar ook voor andere koningshuizen.

 Zo werkt Eugenie van York in een galerie en is haar zus Beatrice Vice President of Partnerships and Strategy at Afiniti, een soort business matchmaker. 

© Martinis-Marchi

Laat er geen misverstand over bestaan, deze mensen komen uit rijke families met trustfondsen en slapend geld. Maar dat houdt hen niet tegen ook zelf iets op te bouwen, in verband met de financiële onafhankelijkheid. Zo is prins Felix van Luxemburg een geslaagd wijnboer met zijn Chateau les Crostes.

Prinses Claire van België was ooit landmeter en is nu gedelegeerd bestuurder van Renewable Energy Construct Arlon 67, een vastgoedvennootschap.

Zijne Keizerlijke Hoogheid Nazım Ziyaeddin Nazım Osmanoğlu, een Ottomaanse prins, klus bij als stand-up komiek.

Prinses Theodora van Griekenland ken je als Alison Montgomery in The Bold and the Beautiful.