Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

Meghans interview met Oprah zou 'laster' zijn geweest. Zal het ooit rustig worden rond de Sussex'jes? Meghan, hertogin van Sussex, is zelf een groot fan van haar juridische team dat ze al vele malen inzette om haar gelijk te halen. De media die haar 'onheus behandelen' waren tot nu toe haar doelw...

Samantha Markle klaagt halfzus hertogin Meghan aan

Meghans interview met Oprah zou 'laster' zijn geweest.

Zal het ooit rustig worden rond de Sussex'jes? Meghan, hertogin van Sussex, is zelf een groot fan van haar juridische team dat ze al vele malen inzette om haar gelijk te halen. De media die haar 'onheus behandelen' waren tot nu toe haar doelwit, maar nu wordt ze aangeklaagd en door niemand anders dan haar halfzus.

Samantha Markle (57) en Meghan (40) hebben dezelfde vader, maar andere moeders. Ze hadden ooit een vrij normale 'Modern Family' relatie: ze kwamen bij elkaar over vloer en brachten feestdagen en andere hoogtijdagen samen door.

Het contact verzuurde toen Meghan enig succes kreeg in Hollywood en steeds meer afstand ging nemen van vrienden en familie van vroeger, omdat die niet zo goed bij haar imago zouden passen. Toen prins Harry in beeld kwam, gebeurde hetzelfde, maar dan nog rigoureuzer.

Samantha – en ook haar broer Thomas Markle jr – hebben zich altijd vrij kritisch opgesteld over de levenshouding van hun erg ambitieuze zus. De laatste tijd leek het wat rustiger te zijn geworden, ook omdat Harry en Meghan met hun kinderen een redelijk teruggetrokken leven in Montecito leiden.

Maar Samantha laat nu toch weer van zich horen. Ze heeft Meghan aangeklaagd voor laster, zo blijkt uit gerechtsdocumenten die het Amerikaanse Page Six kon inkijken. Volgens Samantha heeft haar halfzus in het veelbesproken Oprah-interview enkele "foutieve en kwaadaardige statements" gemaakt.

Op 3:40 reageert Meghan op Oprah's vraag over Samantha

Volgens Samantha Markle heeft haar halfzus Meghan gelogen over wanneer ze elkaar voor het laatst gezien hebben. Daarnaast zou de hertogin van Sussex ook beweerd hebben dat ze enig kind is terwijl dat volgens haar halfzus niet het geval is. "De lasterlijke ondertoon is dat de aanklagende partij geen enkele relatie had met haar zus Meghan, dat zij nagenoeg vreemden van elkaar waren en dat de aanklagende partij een lucratieve carrière heeft opgebouwd door onware verhalen te verkopen terwijl ze niets weet van de jeugd van de gedaagde", klinkt het in de aanklacht.

Dat is nog niet alles. Samantha is ook boos dat Meghan hun vader, Thomas Markle, zwart gemaakt heeft in de media. Volgens Samantha heeft haar halfzus hun vader opzettelijk in een slecht daglicht geplaatst.